Με προσωπικό ασφαλείας την Παρασκευή τα Νοσοκομεία

Της Γιάννας Μάζη

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Παρασκευή τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ που προκήρυξε 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 το πρωί.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 12.00 το μεσημέρι για τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου έξω από το Υπουργείο Υγείας και για την περιφέρεια έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ οι εργαζόμενοι αγωνίζονται :

-Για το λειτουργικό χάος που προκλήθηκε στα Νοσοκομεία από τη Διαθεσιμότητα των Οδηγών, ζητώντας άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων των Οδηγών και των Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων των νοσοκομείων.

-Για Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει Δωρεάν, Εύκολη, Προσιτή και Καθολική Πρόσβαση στους Πολίτες.

-Για προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά.

-Για ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα.

-Για κατάργηση στην πράξη των Αξιολογήσεων «μαϊμού»

-Για επανάκτηση από το Δημόσιο των Υπηρεσιών στήριξης των Νοσοκομείων με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιδείνωση του καιρού και χιόνι σε όλη την χώρα

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα σε όλη την χώρα. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα νότια ημιορεινά ενώ έως δώδεκα βαθμούς θα πέσει ο υδράργυρος.  Πιο αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα: Αττική Χιόνια στην Πάρνηθα και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ορεινά αναμένονται σήμερα στην Αττική. Προσοχή! Το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *