Με προτάσεις ανά χείρας το ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου είχαν ο αρμόδιος εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος και η Γραμματέας του Τομέας Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Έφη Χαλάτση, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις».

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από την Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου και ειδικότερα για θέματα σχετικά με τα σκάφη αναψυχής, την αλλαγή των προϋποθέσεων για τη δημιουργία πλωτών εξεδρών, το σύστημα μεταθέσεων και εισαγωγής στο λιμενικό σώμα.
Όπως επεσήμαναν στον υπουργό, στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας πρέπει να είναι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας.
Έτσι κατέθεσαν στον κ. Βαρβιτσιώτη σειρά προτάσεων προς βελτίωση των διατάξεων για τα τουριστικά πλοία. Μεταξύ άλλων πρότειναν τη δημιουργία εταιριών μέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης σκαφών αναψυχής αλλά και βελτιώσεις στο καθεστώς νηολόγησης σκαφών μέχρι 7μ. μήκους.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην υιοθέτηση αξιοκρατικών και αδιάβλητων διαδικασιών στο σύστημα μεταθέσεων στο Λιμενικό Σώμα.
Παράλληλα πρότειναν την εναρμόνιση του μισθολογίου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οίκου Ναύτου και του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας με τις διατάξεις που διέπουν το μισθολογικό καθεστώς αντίστοιχων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Τέλος έθεσαν θέματα επέκτασης των πλωτών εξεδρών, τη δημιουργία πλαισίου για τα ανάδετα και εξέφρασαν στον Υπουργό την πρόθεσή τους να συμβάλλουν περαιτέρω με συγκεκριμένες προτάσεις στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας μέχρι την ψήφιση του Νομοσχέδιο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρώτη κρουαζιέρα για Κινέζους στο Αιγαίο

του Νίκου Μπαρδούνια Κινέζοι τουρίστες σε κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά ! Ίσως , λίγα χρόνια νωρίτερα, κάτι τέτοιο να ακουγόταν σαν αστείο…  , όμως, είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να προσφέρει σημαντικά κέρδη στην εθνική οικονομία με την σφραγίδα της εταιρεία Celestyal, με έδρα της τον Πειραιά. Σήμερα, λοιπόν, το[…]

Περισσότερα »

Ελληνική επιστροφή στις ναυπηγήσεις

Την επιστροφή στις business και σε νέες παραγγελίες μετά τη καλοκαιρινή ραστώνη σήμαναν για την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα οι πρώτες μπόρες του Οκτωβρίου. Τον χορό άνοιξε η Eletson Gas η οποία προχώρησε στην παραγγελία δύο LPG carriers μικρής χωρητικότητας, 12.000 cbm το καθένα, στα ναυπηγεία της Hyundai Mipo στη Νότια[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *