Με Π.Ν.Π. οι βελτιώσεις στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Προς το ευνοϊκότερο τροποποιείται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα έρθει για κύρωση στη Βουλή τη Δευτέρα όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Δεν θα εντάσσονται πλέον προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις, αλλά πρόσθετοι φόροι και τέλη καθώς και πρόστιμα για δηλώσεις που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή. Με την ίδια πράξη, η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, καλείται να καταβάλλει 30 εκατομ. ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, προκειμένου να προστατευθούν εργαζόμενοι και καλλιεργητές.

Ειδικότερα η ΠΝΠ προβλέπει: «1. Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρισθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν».

Απάντηση έδωσε αργά σήμερα το βράδυ η κυβέρνηση σχετικά με την ΠΝΠ.  Στο non paper αναφέρεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο υπέγραψε απόφαση ΠΝΠ που αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι  και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης. Επιπλέον σημειώνεται πως η ρύθμιση για τις 100 δόσεις κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες. 

Τέλος στο Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι σε κάθε περίπτωση η ΠΝΠ δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μπαλάφας: Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα θέλει συνεχή επαγρύπνηση

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Ο Υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: – Σχετικά με το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για το ΠΑΣΟΚ, «Για τους ανθρώπους που έχουν παίξει ή παίζουν ένα σημαντικό ρόλο, είναι[…]

Περισσότερα »

Σφοδρή αντιπαράθεση για τα «κόκκινα» στεγαστικά

Συντονισμένες προσπάθειες καταβάλλουν το Μέγαρο Μαξίμου και η Κουμουνδούρου προκειμένου να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της ψηφοφορίας, απόψε, του πολυνομοσχεδίου, καθώς εκφράζονται ζωηρές επιφυλάξεις για τις ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας για τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς της πρώτης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *