«Μιαούλεια»: Η μεγάλη γιορτή της Ύδρας ξεκίνησε…

Η μεγάλη γιορτή της Ύδρας, ξεκινάει σε λίγες μέρες. Φέτος συμπληρώνονται 179 χρόνια από το θάνατο του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και όπως κάθε χρόνο στην Ύδρα εορτάζονται τα «Μιαούλεια».
Την Τετάρτη 18 Ιουνίου πραγματοποιείται γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και ιδιωτικών καταστημάτων, οικιών και πλοίων από το πρωί της Τετάρτης έως και τη δύση του  ηλίου της 29ης Ιουνίου 2014. Την Πέμπτη ολόκληρη η μέρα θα αφιερωθεί στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η γιορτή κορυφώνεται το Σάββατο στις 28 Ιουνίου 2014 με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της τουρκικής φρεγάτας. Ενώ την Κυριακή 29 Ιουνίου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Ο εορτασμός θα ξεκινήσει από τις 18 Ιουνίου 2014 με μια σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα:

Τετάρτη 18 Ιουνίου
Γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και ιδιωτικών καταστημάτων, οικιών και πλοίων από το πρωί της 18ης Ιουνίου έως και τη δύση του ηλίου της 29ης Ιουνίου 2014.

Πέμπτη 19 Ιουνίου
12.00: Άφιξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
12.15: Τέλεση Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.
12.45: Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Δημαρχείο.
12.15: Απονομή του Τίτλου του επίτιμου Δημότη Ύδρας από το Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη, στη συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Παρασκευή 20 Ιουνίου
19.30: «Πολιτιστικός τουρισμός και αειφόρος τουριστική ανάπτυξη», ημερίδα στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ελληνικών Χορών ΔΩΔΩΝΗ, στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.
21.30: Εγκαίνια της Έκθεσης «Ξυλόγλυπτη Αγιογραφία» του Ηλία Σκοντράνη, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Σάββατο 21 Ιουνίου
09.00-12.30 & 17.00-20.30:«Δώσε αίμα-Δώσε ζωή»
Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Ύδρας, στο Κουλούρειο Νοσοκομείο.
21.00: «Ταξίδι στην Ελλάδα», μουσικοχορευτική εκδήλωση από το Κέντρο Ελληνικών Χορών ΔΩΔΩΝΗ, αφιερωμένη στην παράδοση και στις ομορφιές του τόπου μας, στο λιμάνι. Υπεύθυνος προγράμματος: Γιώργος Γκολέμης, χοροδιδάσκαλος,

Κυριακή 22 Ιουνίου
20.30: Παραδοσιακοί Κρητικοί Χοροί από την Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης και το μουσικό σχήμα του Αντώνιου Κεχαγιαδάκη.
21.30: “Σαν παλιό Σινεμά” μουσική παράσταση με τους A Capella. Η Άννα Φόνσου, το Ίδρυμα “Σπίτι του Ηθοποιού” και οι A Capella παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου, σε χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου.
Τραγουδούν: Ειρήνη Πεφάνη, Άρτεμις Γαϊτάνου, Μαρία Δρακοπούλου, Γιάννης Παπαχατζής Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά.

Δευτέρα 23 Ιουνίου
21.00: «Ο Καραγκιόζης γιατρός της γειτονιάς» Παράσταση Θεάτρου Σκιών Πάνου Χατζηαναγνώστου, στο λιμάνι.

Τρίτη 24 Ιουνίου
10.30: Γυμνάσιο Ύδρας: Ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και απονομή επάθλων στους νικητές των σχολικών πρωταθλημάτων.
21.00: «Μουσικό κοκτέιλ», «Τραγούδια με κέφι. Ένα μουσικό ταξίδι από τα τμήματα χορωδίας του Δήμου Ύδρας στο λιμάνι. Μουσική διδασκαλία: Βίκυ Δικαιάκου, μουσικός Σκηνικά-κοστούμια : Μαρία Ανδρέου-Μαλάνου

Τετάρτη 25 Ιουνίου
17.00-21.00: «Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού»και αθλοπαιδείες (flying fox,τσουβαλοδρομίες, δενδροαναρριχήσεις …) Οργάνωση Λουκάς Πρατίλας. Παιχνίδι για όλες τις ηλικίες. Εκκίνηση: Προαύλιο Δημαρχείου Ύδρας.

Πέμπτη 26 Ιουνίου
21.00: Επίδειξη αυτοάμυνας και παραδοσιακού Καράτε, από τα Τμήματα της ομάδας «Η Γροθιά της Ύδρας», στο λιμάνι. Υπεύθυνος εκδήλωσης: Γιάννης Πράπας, δάσκαλος Καράτε.

Παρασκευή 27 Ιουνίου
20.00: Παρουσίαση Σατιρικής Χαρτογραφίας από τη Συλλογή του
Καθηγητού Ορθοπεδικής Παναγιώτη Σουκάκου, στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.
21.00: «Kozmoγonia» Εκδήλωση από τα τμήματα Μπαλέτου και Σύγχρονου χορού, στο λιμάνι Χορογραφίες-Μουσική Επιμέλεια :
22.00: Λίνα Ωρολογά, καθηγήτρια χορού έντεχνου ελληνικού τραγουδιού από το μουσικό σχήμα, «Μουσικά Σημάδια» Ηλίας Πασχάλης (τραγούδι-κιθάρα ) Γωγώ Χονδρογιωργάκη (τραγούδι) Παναγιώτης Πρατίλας (τραγούδι-βιολί )

Σάββατο 28 Ιουνίου
11.30: Υποδοχή Εκπροσώπου του Πολεμικού Ναυτικού και του πολεμικού
18.30: πλοίου που θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, στον Κάβο. Μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα. Μιαούλη από το Ιστορικό Αρχείο– Μουσείο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό
20.30: Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας.Υποδοχή των επισήμων στο Δημαρχείο, από το Δήμαρχο και τα μέλη
21.30: του Δημοτικού Συμβουλίου. Έναρξη– Παρουσίαση δρώμενου.
21.45: Χαιρετισμός Δημάρχου Ύδρας, κ. Άγγελου Λ. Κοτρώνη.
22.00: Αναπαράσταση Ναυμαχίας του Γέροντα και πυρπόληση οθωμανικής φρεγάτας. Οπτικοακουστικό δρώμενο. Καλλιτεχνική Επιμέλεια– Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος .
23.00:    Καύση πυροτεχνημάτων (Χορηγία ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥ) Συναυλία από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι.

Kυριακή 29 Ιουνίου
07.00:    Κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών του νησιού. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών
08.00:    και Αιγίνης κ.κ Εφραίμ.     Έπαρση σημαίας στο Κάστρο.
10.30:    Δοξολογία στο Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
11.00:    Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο. Επιστροφή της Ληκύθου με την Καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας.
11.30: Απονομή χρηματικών βραβείων από την κ. Ανδριάνα Νικολούδη – Σπανού σε μαθητές Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, στη μνήμη του διατελέσαντος
12.00:    Διευθυντή Γεωργίου Νικολούδη, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη. Μετάβαση των Επισήμων στον Προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας. Ρίψη στεφάνου στη θάλασσα, προς τιμή των Ναυμάχων του 1821. Χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Απονομή αναμνηστικού μεταλλίου Μιαουλείων προς τιμή της μουσικής Μπάντας.
20.00:    Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής-Χαρακτικής «ΠΟΡΤΕΣ ΥΔΡΑΣ-ΠΟΡΤΕΣ ΦΩΤΟΣ» της    Μίνας Σπηλιοπούλου από τον εικαστικό σύλλογο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 1906-1975», στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.
21.00:    «Παραδοσιακό πανηγύρι». Μουσικοχορευτικά θεατρικά δρώμενα, από τα τμήματα χορού του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου, στο λιμάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Cine- Πρεμιέρες… Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τον πρώτο λόγο

Toυ Άκη Καπράνου… Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τον πρώτο λόγο στις ταινίες αυτής της εβδομάδας Η άλλη όψη της ελπίδας Σύρος μετανάστης, καταφθάνει στη Φινλανδία κρυμμένος σε ένα πλοίο. Έχει χάσει την οικογένεια του στον πόλεμο και ψάχνει την αδερφή του σε όλη

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *