“Η Ελλάδα… σε τροχιά ανάπτυξης πάλι από τη θάλασσα”

ώρα 17:59 «Η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης πάλι από τη θάλασσα», σημείωσε ο Γιάννης Μώραλης στο διαγωνισμό καινοτομίας για την θαλάσσια οικονομία στη Ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια δεν θέλουν να δουν τις προοπτικές που υπάρχουν στις πόλεις λιμάνια».

“Μπλε οικονομία”: Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών 

Η ομάδα του Blue Growth, διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά τον 2ο Διαγωνισμό “BG II” ,την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, από τις 16:30 έως τις 21:00, στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 51).

Ο 1ος Διαγωνισμός του Blue Growth, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2015, έδωσε την ευκαιρία σε 9 υποψηφίους, από  τους συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον Συμβουλίου Ειδικών του χώρου της Ναυτιλίας. Ο καθένας από τους τρεις τελικούς νικητές κέρδισε το έπαθλο των 5.000€ καθώς και τη συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (incubation) από την Αειφορία, για τρεις μήνες.

Φέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται και ωριμάζει περισσότερο, εξασφαλίζοντας ανώτερη ποιότητα τόσο στην επιλογή των υποβαλλόμενων προτάσεων, όσο και στη διαδραστικότητα και αμεσότητα της επικοινωνίας των υποψηφίων με τους Συμβούλους.

Συγκεκριμένα, ο Διαγωνισμός BG II έχει δύο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλάμβανε την Ημέρα Προετοιμασίας στις 17 Δεκεμβρίου 2015, κατά την οποία οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, δοκίμασαν τη ροή των παρουσιάσεών τους, συζήτησαν θέματα επί της διαδικασίας και αντήλλαξαν ιδέες προκειμένου να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Η δεύτερη φάση είναι η Ημέρα του Διαγωνισμού, την Τρίτη στις 19 Ιανουαρίου 2016. Οι υποψήφιοι θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται κυρίως από τους Συμβούλους, και το κοινό. Η διαδικασία ψηφοφορίας θα αναδείξει τις τρεις πιο δημοφιλείς ιδέες .

Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5.000€, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Αειφορίας και του Blue Growth, υποτροφίες για προγράμματα MBA στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Ναυτιλιακά του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσίαση στα Ποσειδώνια, τον Ιούνιο του 2016.

Στόχος είναι η ημέρα μετά το διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ιδέα, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του Blue Growth: αυθεντικότηταδημιουργικότητακαινοτομία και συνεργατικότητα.

Η ομάδα του Blue Growth, μαζί με την Αειφορία και τη «δεξαμενή» Μεντόρων θα βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί, ενώ δεσμεύεται να είναι παρών σε όλη τη διαδικασία μετατροπής της ιδέαςσπόρου σε έναν εδραιωμένο, δυνατό, μελλοντικό «παίκτη» της μπλε οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Ημέρας του Διαγωνισμού, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Blue Growth

Πληροφορίες
2ο Διαγωνισμός “BG II”
Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 16:30
Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά
Ακτή Μιαούλη 51, Πειραιάς

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eκπρόσωποι σούπερ μάρκετ προς Δραγασάκη: Άμεση μείωση των τιμών

‘Αμεση θα είναι η μείωση των τιμών, λόγω αναπροσαρμογής του ΦΠΑ, διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ με τους οποίους επικοινώνησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο κ. Δραγασάκης, επικοινώνησε σήμερα με τους: Μαρία και Γεράσιμο Σκλαβενίτη, πρόεδρο και[…]

Περισσότερα »

Ναυτιλία : Η… άλλη ελληνο – γερμανική «σύρραξη»

Οι Γερμανοί δεν έχουν μάθει να χάνουν. Δεν είναι εύκολο να «χωνέψουν» ότι η χώρα τους με την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης, έχει ηττηθεί σε έναν κλάδο που προ δεκαετίας φιλοδοξούσαν να κυριαρχήσουν: Tη ναυτιλία. Όταν δε, η ήττα αυτή προέρχεται από την Ελλάδα, μια χώρα στην οποία η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *