Μυστική συνάντηση… Α. Σαμαρά με Ν. Μπακογιάννη

Μυστική συνάντηση είχαν την Παρασκευή -σύμφωνα με το Βήμα ο Α. Σαμαράς και η Ν. Μπακογιάννη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την οριστικοποίηση του ανασχηματισμού.
Η συνάντηση έγινε στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στην Μουρούζη, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι δυο τους συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα λέγεται ότι ήταν αρκετά καλό, αλλά συγκεκριμένες αποφάσεις δεν υπήρξαν.
Οι πάγοι έλιωσαν και μετά από δύο χρόνια οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν και συνομίλησαν ανοικτά και χωρίς ενδιάμεσους. Η τελευταία φορά που συνομίλησαν ήταν λίγο μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012, χρονικό σημείο κατά το οποίο οι δυο τους συμφώνησαν να συμμαχήσουν εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου, οπότε και η ΝΔ επικράτησε.
Η Δημοκρατική Συμμαχία απέτυχε το Μάιο του 2012 να συγκεντρώσει το 3% και να εισέλθει στη Βουλή. Τότε θεωρήθηκε ότι η στήριξη της κ. Μπακογιάννη ήταν αναγκαία για τη ΝΔ, ώστε να σταλεί και στην κομματική και κοινωνική βάση της κεντροδεξιάς το μήνυμα της ενότητας της παράταξης.
«Έχουμε να μιλήσουμε δύο χρόνια» είπε πρόσφατα η κ. Μπακογιάννη που ενδιαφέρεται να οριστεί επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η κ. Μπακογιάννη είχε απλά τυπικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής επιχειρήθηκε να γυρίσει σελίδα.
Η συνάντηση αυτή έχει σαφώς παρενέργειες στο εσωκομματικό πεδίο και αποτελεί μια κίνηση να κλείσουν τα μέτωπα στο εσωτερικό της ΝΔ. Εξάλλου, από τις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του κ. Σαμαρά θα εξαρτηθεί και η στρατηγική, όχι μόνο της κ. Μπακογιάννη, αλλά συνολικά της οικογένειας Μητσοτάκη.
Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης, η κοινή παρουσία του κ. Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στην οικία του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή στην Πολιτεία, παρουσία των παιδιών του, Κώστα και Φωτεινής, του πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη και του Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην επικεφαλή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και νυν πρύτανη της Διπλωματικής και Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Tufts της Βοστώνης.
πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροπολογία βουλευτών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τα Ταμεία των ενστόλων

Την εξαίρεση των Ταμείων των ενστόλων από την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ζητούν 20 κυβερνητικοί βουλευτές με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο. Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα εξαίρεσης από την υποχρεωτική υπαγωγή στο ΕΤΕΑ αν μετατραπούν τα Ταμεία αυτά σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου[…]

Περισσότερα »

Φ. Γεννηματά: Η ΕΡΤ οφείλει να είναι αντικειμενική, ποιοτική και ανοιχτή σε όλες τις απόψεις

«Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό, χρηματοδοτείται από το υστέρημά του. Οφείλει επομένως να είναι αντικειμενική, ποιοτική, ανοιχτή σε όλες τις απόψεις, να λειτουργεί με διαφάνεια και λογοδοσία», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία συναντήθηκε σήμερα με την Ένωση Εργαζομένων της ΕΡΤ. Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά «δυστυχώς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *