Μόνο το 11,5% των τουριστών (στα νησιά) είναι Ελληνες

Το στοίχημα του τουρισμού κερδίζεται. Όλοι επέμεναν πως εφέτος θα ήταν η καλύτερη χρονιά. Δηλώσεις που, όπως φαίνεται, επιβεβαιώνονται. Στόχος: 19 εκατομμύρια αφίξεις, επιπλέον 2,3 εκατομμύρια από την κρουαζιέρα, 13 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα.

Τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο είναι πολύ θετικά, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι στα μέσα Αυγούστου μπορεί να υπάρξει ανατροπή των αριθμών προς το ακόμα θετικότερο. Οι ξενοδόχοι βλέπουν τις μονάδες τους σε 100% πληρότητα και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες του τουρισμού έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, καθώς τα νησιά είναι πλημμυρισμένα.

Μοναδικό «αγκάθι» παραμένει ο εσωτερικός τουρισμός, που, σύμφωνα με μια πρώτη, πρόχειρη εκτίμηση, αναμένεται να αντιπροσωπεύσει εφέτος το 11,5% του συνολικού προϊόντος. Σε ορισμένες περιοχές, η εικόνα είναι άκρως απογοητευτική, καθώς η αναλογία μεταξύ των ξένων και των Ελλήνων είναι 90% προς 10%.

Οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών προς την Ελλάδα «τρέχουν» σε γρήγορους ρυθμούς. Ισχυρό το πρώτο εξάμηνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Η αύξηση που καταγράφεται αγγίζει το 17,1%, δηλαδή 760.000 επιπλέον αφίξεις συγκριτικά με το 2013.

Όλα τα αεροδρόμια παρουσιάζουν ανοδική πορεία σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Αύξηση άνω του 20% παρουσιάζουν τα αεροδρόμια Χανίων (24,1%), Σαντορίνη (26%), Καλαμάτας (58,5%) και Σάμου (22,1%), σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, enikos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να τα λέμε και αυτά… «Ο Βασιλάκης του Πειραιά»

…” Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΕΑ…” …”  Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΛΗ…” Βασιλάκης. Φιγούρα της πόλης… δεν ξέρω σχεδόν τίποτα γι΄ αυτόν… και δεν ρώτησα κιόλας… τον έβλεπα χαράματα στην αφετηρία του 040 για Πειραιά, εκεί, στις αρχές της Φιλελλήνων, στο Σύνταγμα. Σου μιλάω για πολύ χάραμα, νύχτα, με όλους τους καιρούς… μία μπλουζίτσα[…]

Περισσότερα »

Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη

Δεκάδες παραβιάσεις στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων οπλισμένα. Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός αποτελούμενος από τέσσερα F-16, καθώς και δύο ελικόπτερα και δυο CN-235, προέβησαν σε έξι παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (37 από τα δύο CN-235, μία από τον σχηματισμό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *