Μ. Ντράγκι: Έτοιμη η ΕΚΤ να αντιδράσει με «όλα τα μέσα»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αντιδράσει με «όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της» εάν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειωθεί περαιτέρω, δήλωσε ο πρόεδρος του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αναληφθεί δράση τον Σεπτέμβριο.
Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης με τη συμμετοχή κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χόουλ του Γουαϊόμινγκ, ο Μάριο Ντράγκι εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, σε συνδυασμό με την καθοδική πορεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, θα τονώσουν τη ζήτηση στην ευρωζώνη, όπου συνεχίζουν να καταγράφονται σημαντικές δυσχέρειες.

Ωστόσο, σε πιο έντονο τόνο σε σχέση με το παρελθόν, ο Ντράγκι τόνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη δείχνουν ότι η ανάκαμψη παραμένει «ομοιόμορφα αδύναμη», επισήμανε και υποσχέθηκε ότι η πολιτική χαλάρωσης που ασκείται δεν θα μεταβληθεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Αρβανιτίδης: Κρυφές αυξήσεις γύρω από το θέμα του αφορολόγητου

Εάν δεν γίνει άμεσα διαπραγμάτευση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν περισσεύουν χρήματα για ελαφρύνσεις και αναπτυξιακές πολιτικές, υποστήριξε μιλώντας στο Κανάλι 1

Περισσότερα »

Σε… αγώνα δρόμου εξελίσσεται η επιστροφή στην κανονικότητα

Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επί του προϋπολογισμού του 2019 θα βρίσκονται τον Σεπτέμβριο κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την επιστροφή στην κανονικότητα, ενεργοποιείται και για τη χώρα μας ο μηχανισμός ελέγχου που ισχύει για όλες τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *