“Μ. Χατζιδάκις – Σελίδες Διαβατηρίου” (Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός 2/12)

Η διεθνής πορεία των τραγουδιών του Χατζιδάκι σε ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι ανά τον κόσμο με λόγια ελληνικά αλλά και ξένα: 1948. Ο Μάνος Χατζιδάκις γράφει μουσική για το «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσυ Ουίλιαμς.

Στη σκηνή του μπάνιου ακούγεται στην αμερικάνικη παράσταση “It’s Only A Paper Moon”- «είναι μόνο ένα χάρτινο φεγγάρι». Ο Νίκος Γκάτσος αποδίδει και γράφει «χάρτινο το φεγγαράκι». Ο Χατζιδάκις μελοποιεί ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του. Και το ταξίδι αρχίζει εκ νέου. Το χάρτινο φεγγαράκι γίνεται κόκκινο, πράσινο και ταξιδεύει στον κόσμο.

Άλλα λόγια και οι μουσικές του με νέα λάμψη και ηχοχρώματα. «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» γιατί «είμαι μόνος από το αντίο σου» (All Alone Am I). Τα παιδιά του Πειραιά ταξιδεύουν στο Χόλυγουντ, οι «Αντικατοπτρισμοί» στη Νέα Υόρκη, ο Κυρ-Αντώνης στην Ολλανδία και το Λευκό τριαντάφυλλο της Αθήνας στη Γερμανία.

Ο Παναγιώτης Τερζάκης και ο Μιχάλης Δημητρακάκος ερμηνεύουν τον διεθνή Χατζιδάκι σε ένα οδοιπορικό των τραγουδιών του ανά τον κόσμο με την ενορχηστρωτική άποψη και συνοδεία του Θόδωρου Κοτεπάνου.

Κείμενα και επιμέλεια: Παναγιώτης Τερζάκης. Εισιτήρια: 20€ (διακεκριμένη), 15€ (πλατεία), 10€ (εξώστης). Οργάνωση: Φίλοι του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 Κέντρο, 210-3221917, 210-3225310
www.lsparnas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο» στο Βεάκειο (ηχητικό)

Η παράσταση «Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο» παρουσιάζουν αύριο Σάββατο 30 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά οι σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πειραϊκού Συνδέσμου. Για την παράσταση, της οποίας μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Όμιλο κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», μίλησε στο Κανάλι Ένα[…]

Περισσότερα »

Μαρία Σιδέρη: Δεν καταλαβαίνω πως τόσο εύκολα παραδίνεται ένας λαός στη λήθη

Συνέντευξη στη Γεωργία Δαλιανά*… Στις μέρες μας, που η Γεωγραφία είναι μοίρα (αλλά και η Aφασία είναι μοίρα και μάλιστα διττή!!!) που η συνειδητή καλλιέργεια του φόβου από τις πολιτικές ηγεσίες κρατάει γερά τα σκήπτρα

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *