Νέο e-mail στην Τρόικα από την Κυβέρνηση

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να σταλεί σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ το απαντητικό e-mail της κυβέρνησης με την αναλυτική  τεκμηρίωση των ελληνικών προτάσεων για τα «προληπτικά» μέτρα που θα καλύψουν το «ενδεχόμενο» δημοσιονομικό κενό του 2015. 

Πολλά από τα επιχειρήματα που θα εμπεριέχονται στο θέσεις της Αθήνας  θα αποτελέσουν και μέρος της επιχειρηματολογίας που θα αναπτύξει στο βραδινό Εuroworking Group ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος. 

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων παρά το γεγονός ότι η τρόικα έχει ζητήσει από τώρα τη λήψη μέτρων που η κυβέρνηση είχε προτείνει για τον Ιούλιο του 2015 και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει δημοσιονομική αστοχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Βίτσας: Επικοινωνιακό παιχνίδι η συζήτηση για το περιστατικό με το τουρκικό πλοίο

«Επικοινωνιακό παιχνίδι» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τη συζήτηση γύρω από το συμβάν με το τουρκικό φορτηγό πλοίο, στο οποίο έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών τη Δευτέρα, όταν ο πλοίαρχός του αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο από το λιμενικό, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό[…]

Περισσότερα »

Μητσοτάκης: Το προσφυγικό έχει εθνικές διαστάσεις

Σε κλίμα συνεννόησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα με αντικείμενο την προσφυγική κρίση, που δίηρκεσε μία ώρα και σαράντα λεπτών. Ο κ. Μουζάλας σε δήλωσή του τόνισε πως «υπήρξε μια εξαιρετική σύγκλιση όσον αφορά ότι το προσφυγικό είναι εθνικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *