Νέο e-mail στην Τρόικα από την Κυβέρνηση

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να σταλεί σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ το απαντητικό e-mail της κυβέρνησης με την αναλυτική  τεκμηρίωση των ελληνικών προτάσεων για τα «προληπτικά» μέτρα που θα καλύψουν το «ενδεχόμενο» δημοσιονομικό κενό του 2015. 

Πολλά από τα επιχειρήματα που θα εμπεριέχονται στο θέσεις της Αθήνας  θα αποτελέσουν και μέρος της επιχειρηματολογίας που θα αναπτύξει στο βραδινό Εuroworking Group ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος. 

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων παρά το γεγονός ότι η τρόικα έχει ζητήσει από τώρα τη λήψη μέτρων που η κυβέρνηση είχε προτείνει για τον Ιούλιο του 2015 και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει δημοσιονομική αστοχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρελάνς ΣΥΡΙΖΑ στη… ρελάνς Σαμαρά-Βενιζέλου

Να ακυρώσει την εξαγγελθείσα «φυγή προς τα εμπρός» της κυβέρνησης με το αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με άνοιγμα προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και προς βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ασφυκτιούν από την κυβερνητική πολιτική και τις εξελίξεις. Στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται για την[…]

Περισσότερα »

Περιφερειακές εξελίξεις και ενεργειακά στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τα ενεργειακά ζητήματα, βρίσκονται στην ατζέντα των σημερινών τριμερών συνομιλιών των ηγετών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, καθώς και των διμερών συναντήσεων που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *