Νέο hack που χτυπά συσκευές USB

Του Γιάννη Δημητρίου

Όταν ακούμε για ιούς ή malware συνήθως η αναφορά γίνεται για κάποιο software, ωστόσο, η τελευταία είδηση που έρχεται από το συνέδριο Black Hat στο Las Vegas αφορά μια πολύ επικίνδυνη ευπάθεια που χτυπά στα USB sticks, δύσκολο να αναγνωριστεί και ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τα σημερινά antivirus.

Το “BadUSB” χτυπά γενικά περιφερειακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή, όπως USB sticks, πληκτρολόγια, webcams, αλλά και Android smartphones/tablets. Τα τελευταία, όταν συνδέονται στον υπολογιστή μπορούν να ξεγελάσουν τον χρήστη με επισκέψεις σε κακόβουλες ιστοσελίδες που μιμούνται Google, Facebook, Twitter κλπ.
Επειδή προσβάλει συσκευές USB στο βασικό fimware που χρησιμοποιούν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί χωρίς επέμβαση στο hardware. Ακόμη και το format δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς διαγράφει μόνο τα δεδομένα του αποθηκευτικού χώρου και όχι το βασικό firmware.

Θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη που μιμείται τον εγκέφαλο βρίσκοντας τον δρόμο σε εικονικούς λαβύρινθους

Η Deep Mind, η θυγατρική εταιρεία της Google στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα που μπορεί να βρει το δρόμο του με επιτυχία σε ένα εικονικό λαβύρινθο. Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι ο αλγόριθμος βαθιάς μάθησης του νέου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης μπορεί «αυθόρμητα» να μιμηθεί τη δραστηριότητα των νευρώνων του ανθρωπίνου εγκεφάλου (των[…]

Περισσότερα »

«Έπεσε» το Twitter

Προβλήματα με τη σύνδεσή τους αντιμετωπίζουν χρήστες του Twitter σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. «Υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ευχαριστούμε που το πρόσεξες. Θα το φτιάξουμε σύντομα και τα πράγματα θα επανέλθουν στο κανονικό σύντομα», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται όταν κάποιος προσπαθεί να εισέλθει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Bio Latest Posts[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *