Νέο hack που χτυπά συσκευές USB

Του Γιάννη Δημητρίου

Όταν ακούμε για ιούς ή malware συνήθως η αναφορά γίνεται για κάποιο software, ωστόσο, η τελευταία είδηση που έρχεται από το συνέδριο Black Hat στο Las Vegas αφορά μια πολύ επικίνδυνη ευπάθεια που χτυπά στα USB sticks, δύσκολο να αναγνωριστεί και ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τα σημερινά antivirus.

Το “BadUSB” χτυπά γενικά περιφερειακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή, όπως USB sticks, πληκτρολόγια, webcams, αλλά και Android smartphones/tablets. Τα τελευταία, όταν συνδέονται στον υπολογιστή μπορούν να ξεγελάσουν τον χρήστη με επισκέψεις σε κακόβουλες ιστοσελίδες που μιμούνται Google, Facebook, Twitter κλπ.
Επειδή προσβάλει συσκευές USB στο βασικό fimware που χρησιμοποιούν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί χωρίς επέμβαση στο hardware. Ακόμη και το format δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς διαγράφει μόνο τα δεδομένα του αποθηκευτικού χώρου και όχι το βασικό firmware.

Θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομικό δορυφορικό internet στο άμεσο μέλλον

Οι δορυφορικές συνδέσεις broadband οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στον πλανήτη είθισται να έχουν υψηλό κόστος- ωστόσο πλέον αυτό μπορεί να αλλάξει, χάρη στη δουλειά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Ευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι εξοπλισμένοι με ισχυρό τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό υψηλών συχνοτήτων αποτελούν κάποιες φορές τη μόνη broadband επιλογή που είναι[…]

Περισσότερα »

Φούρνοι μικροκυμάτων: Βλάπτουν το περιβάλλον όσο τα αυτοκίνητα

Μια καινούρια ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη που ερευνά το αν και σε πιο βαθμό οι συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά επιβαρύνουν το περιβάλλον έφερε στο φως στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *