Νέο hack που χτυπά συσκευές USB

Του Γιάννη Δημητρίου

Όταν ακούμε για ιούς ή malware συνήθως η αναφορά γίνεται για κάποιο software, ωστόσο, η τελευταία είδηση που έρχεται από το συνέδριο Black Hat στο Las Vegas αφορά μια πολύ επικίνδυνη ευπάθεια που χτυπά στα USB sticks, δύσκολο να αναγνωριστεί και ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τα σημερινά antivirus.

Το “BadUSB” χτυπά γενικά περιφερειακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή, όπως USB sticks, πληκτρολόγια, webcams, αλλά και Android smartphones/tablets. Τα τελευταία, όταν συνδέονται στον υπολογιστή μπορούν να ξεγελάσουν τον χρήστη με επισκέψεις σε κακόβουλες ιστοσελίδες που μιμούνται Google, Facebook, Twitter κλπ.
Επειδή προσβάλει συσκευές USB στο βασικό fimware που χρησιμοποιούν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί χωρίς επέμβαση στο hardware. Ακόμη και το format δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς διαγράφει μόνο τα δεδομένα του αποθηκευτικού χώρου και όχι το βασικό firmware.

Θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Windows 10: Δωρεάν τον πρώτο χρόνο για χρήστες Windows 8.1 & 7

Αυτά είναι νέα! Μπορεί το event της Microsoft, με την αναλυτική παρουσίαση των Windows 10, να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, το πρώτο νέο, ωστόσο, που βγάζει ίσως αποδειχθεί και το πιο σημαντικό της βραδιάς. Η αμερικανική εταιρεία μόλις ανακοίνωσε, λοιπόν, κάποιες πρώτες πληροφορίες για την τιμολόγηση των Windows 10. Πόσο[…]

Περισσότερα »

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει υπολογιστή

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει, ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή του ηλεκτρονικό υπολογιστή (ποσοστό 34,4%), ούτε το διαδίκτυο (ποσοστό 36,3%). Περισσότερες γυναίκες (40,8%) από ό,τι άνδρες (35,9%) δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει το Ίντερνετ. Από την άλλη, το ποσοστό των πολιτών της χώρας που χρησιμοποιούν τακτικά το Ίντερνετ,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *