Να ακυρώσουν τα μνημόνια με την ψήφο τους οι πολίτες

Να ακυρώσουν τα μνημόνια την ψήφο τους, έτσι «ώστε να μην υλοποιηθούν τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου», ζήτησε από τους πολίτες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε στελέχη του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας.

Ο κ. Λαφαζάνης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παραδόθηκε και συνθηκολόγησε» και πρόσθεσε πως, «ο λαός δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει, όπως δεν ακολούθησε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, στο δρόμο της παράδοσης, της ταπείνωσης, της αναξιοπρέπειας και της υποδούλωσης». Αντίθετα, είπε, «η αντίσταση σήμερα, μπροστά στην κάλπη, είναι η μόνη πατριωτική και δημοκρατική επιλογή».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, «μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου έχει μεταβληθεί σε μια μεγάλη ΔΗΜΑΡ και οδεύει ταχύτατα σε πλήρη ΠΑΣΟΚοποίηση και μάλιστα σε ΠΑΣΟΚ της παρακμής».
Ο κ. Λαφαζάνης, ζήτησε, τέλος, την παραίτηση των υπουργών Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη και Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, της υπηρεσιακής κυβέρνησης για την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτήρισε, «στάση που τήρησαν σε συνεννόηση με τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, που περιέχει ευνοϊκούς όρους για τις υπερχρεωμένες χώρες», παίρνοντας, όπως είπε, «το μέρος των διεθνών πιστωτών και τοκογλύφων, αντί του ελληνικού λαού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Βαρουφάκης: “Βελτιωμένη αλλά μη βιώσιμη η νέα συμφωνία”

Ως βελτιωμένη αλλά παρόλα αυτά μη βιώσιμη χαρακτήρισε τη νέα συμφωνία ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής. “Η βελτίωση που έγινε στο μνημονιακό κείμενο ήταν η βέλτιστη που θα μπορούσε να γίνει, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα ταπεινωτικής συμφωνίας, που[…]

Περισσότερα »

ΔΝΤ: Ελάφρυνση χρέους για διόρθωση των “λαθών”

Η απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της Αθήνας με τους δανειστές, καθώς, πέραν της δέσμευσης που έχει αναληφθεί στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας, τίθεται επιτακτικά και από το ΔΝΤ ως όρος για τη συμμετοχή του στην τρίτη δανειακή σύμβαση. Έκθεση της Υπηρεσίας Αξιολόγησης του Ταμείου αναγνωρίζει και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *