Να τα λέμε κι αυτά… “Κορίτσια o Στόλος!!!”

Ποιός τό ‘πε αγάπη μου ότι τα’ αθάνατα συνθήματα ξεχνιούνται παραθίν άλλος; (το ”παραθίν” δε γινώσκω τι σημαίνει αλλά άμα το βάζεις, σου κάμνει μιανή μόρφωσης, ένα αρχαϊκό. Επίσης ούτε το “άλλος” γνωρίζω αλλά δεν είναι αυτό το δράμα μου. Κλείν’ η παρένθεση). Έκλεισε!

Και τό ‘χα δει το όνειρο. (Ακολουθεί περιγραφή του ονείρου με μουσική υπόκρουση Σταύρου Ξαρχάκου “Τα Κόκκινα Φανάρια”, Τώρα παίζει κάτι σε λατέρνα, κάτι σε βιολί, θα σας γελάσω). Ήδη μελαγχόλησα.

 Το όνειρο (Τhe dream)

Ασπρόμαυρο. Να σε πιάνει η ψυχή σου από τη φωτοσκίαση. Εγώ λέει, ήμανε σε μιά κουζινίσκη -που ο Θεός να την κάνει- δύο επί τρία κόχη και λατρεία τοίχος και φιλιά (Πουλόπουλος!). Βαρούσα λέει ένα αυγολέμονο ερμηνεύοντας ταυτόχρονα το άσμα ”ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ Σ ΑΛΛΗ ΓΗ Σ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΧΕΡΙ”. Καλά,ε; Να μ’ ακούσεις να βουρκώσεις! Μεγάλη ερμηνεία! Εξαφνα μιανή φαγούρα με ήρτεν κι ένα βάρος λέει με τσουτσούρισεν τον εγκέφαλο -τον ποιόν;) Μη το κάνουμε θέμα! Κάμνω μιά, έτσι, να ξυθώ, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ, και πιάνω ένα κατιτίς κενό να το πω, μιά γούβα, μιά ρωγμή.

Αφήνω το αυγολέμονα και ψάχνω και με τα δύο χέρια. Aψολούτλι νάθιγκ! Πουθενά ο Αντρίκουλας -ΞΕΥΡΕΤΕ ΤΩΡΑ! Έχω αφήσει πληγές αγιάτρευτες, τούτο μόνο σε λέω! Και πως πέφτει το βλέμμα σα’ κάτω… τη μπήγω την τσιρίδα.

ΚΑΛΕ; -διερωτήθην ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; Ουδείς με αποκρίθη. Μήνα σε γάμο βρίσκουνται μήνα σε χαροκόπι; Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και αγγόνια… μην ειν΄ζερβά; μην ειν΄ δεξά;, μην είναι κάτου – κάτου; ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ. Τρία πενηνταράκια -απ΄τα παλιά… έναν σουγιά κολοκοτρωνέικο, ένα κομμάτι σπάγγο, ένα προφυλακτικό με γεύση φράουλα, τρείς κόπιτσες, κι ένα κόρν – μπήφ από την Κατοχή. Και μιά έρημο, ένα κενό. Και κάτι να κάνει γκλάν-γκλάν στ΄αυτιά μου.

Σηκώνω το χέρι. Το δεξί. Και το πιάνω (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΡΕΖΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΝΩ ! ).Το παίζω στη χούφτα. Ρε σύ, καλό ήτανε! Το ξαναπαίζω. Απάνω που φτιάχνομαι, κάνει ένα γδουπουντούπ και… πέφτει στο αυγολέιμονο. Ερχεται η κουζινίσκη και γίνεται της Βαγδάτης. Μωρ΄τι νάναι μωρ΄τι νάναι; Και τι ήτουνε; ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΠΑΝΟΥ ! Ισα με τέσσερα κιλά μη σου πώ. Ξανά τσιρίδα. Ο ΜΑΓΚΑΣ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ; Ο ΑΝΤΡΑΣ Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ Ο ΣΩΣΤΟΣ ( γειά σου Γιώργο Τσαλίκη με τα ωραία σου ! ) ΣΑΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΜΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ” Η ΜΑΡΑ Η ΤΣΙΓΓΑΝΑ ; ”

Απάνου στην αντανάκλαση της κίνησης, το μάτι κάτω. Γάμπα με αποτρίχωση, καλτσόν διχτυωτό με ανταύγειες (πουτανιά!), γόβα ξώφτερνη 46 νούμερο, νύχι βιολετί με κίτρινες πιτσίλες κι η φούστα…. μέχρι τις αμυγδαλές ! Τρέχω σαν τρελός στον καθρέφτη. Ολόσωμος. Οχι εγώ, ο καθρέφτης!

Και κει άρχισε ο εφιάλτης. Μαλλί ξανθούν προς τα πάνου – μπανάνα Νίτσας Μαρούδα, το ένα σκουλαρίκι, ένας μαύρος φιόγκος με στράς να κάνει κάτι βραδυνό, WONDERBRA νούμερο ογδόντα δύο με φούντες στην άκρη ( ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΝΑ,ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΒΥΖΙ ΘΑ ΦΤΑΝΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΝ ΜΠΛΟΥΖ ! ) και η τρίχα στο στήθος, κάγγελο! Το χολλυγουντιανό σκηνικό συμπλήρωνε μια φωνή μωρού που έσκουζε “ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΣΙΣΑ ΜΟΥ !” και μιά άλλη- πιό θριαμβευτικιά αυτή-που έσκουζε ή ”ΜΑΝΤΑΜ ΠΑΡΙ ” ή ” ΜΑΝΤΑΜ ΜΩΡΗ ”, ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΕ ΔΕΧΤΗΚΕΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ”. Εκεί πάνου… ξύπνησα. ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;

Γνωματεύσεις Ιατρού

”…το σύνδρομο φούστα-μπλούζα και κάλτσα με ξώραφο που πλήττει κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό του λεκανοπεδίου, έχει τις ρίζες του-κατά Φρόιντ-στην ανάληψη απο την Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη-γνωστή και ως η χαρά της παγιέτας -των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Αμα δε θυμηθείς και τον ΖΑΚ ΡΟΓΚ ” εφκαριστώ σε η Ελλάντα εφκαριστώ σε η Ατίνα ” χέσε μέσα Πολυχρόνη που δε γίναμε Εύζωνοι!… το φαινόμενο παρουσιάζεται ως επί το πλείστον σε άτομα με διχασμένη πολιτική προσωπικότητα που αν ξέρανε οτι θα ζούσαν για να δούν-παλαιόθεν- Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού λέμε τώρα-την Χάνι Πάλι- Πετραλιά και τον Μισέλ Λιάπη Υπουργό Μεταφορών, θα τόκοβαν το χέρι απο τον αγκώνα.

Τα άτομα αυτά, συνήθως ανήκουν στους αναποφάσιστους με μιά τάση προς Καρατζαφέρη σε συνεργασία με ΔΗΚΚΙ και Στέλιο Παπαθεμελή αλλά τελικά ψηφίζουν Ζωή Κωνσταντοπούλου με ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και Λαφαζάνη για έναν καραπήδουλο στο Νομισματοκοπείο!… κινούνται οριακά βεβαίως-βεβαίως στο

α) να πάρουν τα όρη τ’ άγρια βουνά απάνω σου προδότη

β) να κλειστούν σε γνωστό τρελλοκομείο

γ) να πάνε για λεύκανση οδόντων στο ξωτικό Τατζικιστάν ή

δ) να την κάνουνε επιτέλους την εγχείριση αλλαγής φύλλου

Τώρα θές η ανάμνηση της προετοιμασίας των αγώνων το 2004,θές η φούσκα του χρηματιστηρίου, θές που ο Σημίτης την έκανε- ΚΟΝΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ- θές που ο Γιώργος ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, θές που ο Καραμανλής ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΜΟΥ, θές που ο Αντώνης ΣΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, θές που ο Αλέξης ΝΑ ΧΑΡΩ-ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΜΩΡΟ πρώτη φορά αριστερά-γράφουμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα -συμπούρδουλοι τα κάνανε σκατά κι απόσκατα και δεν έχει κουράγιο ο κοσμάκης να βρίσει, να ξεθυμάνει, θές που βάνει το χέρι στην τσέπη και πιάνει ΜΟΝΟ τ΄αρχίδια του, δημιούργησαν τις συνιστώσες που λίγο-πολύ επέτειναν-επιστημονικός όρος αυτός-τις φοβίες του μέσου Έλληνα ειδικά του κέντρο-δεξιού-αριστερού χώρου με μία τάση προς Κούλη Μητσοτάκη ως προς την έλευση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών και των συνοδών τους οι οποίοι κάποια στιγμή θα θελήσουν να ξεχαρμανιάσουν.

Οπότε γεννάται το ερώτημα…. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΒΙΖΙΤΕΣ; Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπίου, επίσημα δηλωμένες 2.500. Άιντε και 5.000 και καλά μασάζ. Άιντε και 10.000 κρυφές – εργασία κατ οίκον. Άιντε νά ‘ρθουν άλλες 5.000 από Βαλκάνια. Βάλε 10-15.000 Ρωσίδες – Ουκρανέζες που συμπληρώνουν το εισόδημα…. και πάλι δε φτάνουν -Π-Ο-Τ-Ε;

Σ΄ αυτήν την περίπτωση, η επιστήμη, παίρνοντας υπόψη ότι.

α) ο κόφτης δαπανών θάχει τη μορφή του Αράπη

β) το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης θα αρχίσει από τις 36 Αυγούστου

γ) οι εργαζόμενοι θα πάρουν αύξηση του Αγίου Κούκου ανήμερα

δ) φώς θα δούνε μόνο στο τούνελ της Νικολούλη και

ε) επειδή οι αρμόδιοι κι ολίγον στ’ αποτέτοια τους

Δια ταύτα

Συστήνει σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες που α) από παιδιά νιώθανε μιά Γκιζέλα Ντάλι να σαλεύει μέσα τους β) που άμα βλέπανε μπετατζή Αλβανό ή φαντάρο θελαν να τα πάρουν αγκαλιά να τα νανουρίσουνε, γ) που μονίμως ρωτάγανε πόσο κάνει ένα ταξίδι στην Καζαμπλάνκα και να το σκεφτούν σοβαρά αφού έτσι κι αλλιώς τον ΠΗΔΟΥΛΟ-επιστημονικός όρος αυτός -ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να τον γλυτώσουν που να ‘χουν το Θεό μπάρμπα και να αποφασίσουν για το καλό της τσέπης τους, της ανάπτυξης της οικονομίας, των ηθών, των εθίμων και άλλων παραδοσιακών,

ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΟ! Ετσι,και μιά χαρά θα πάρουνε, και δημόσιες σχέσεις θα κάνουνε, και λεφτά θα κονομήσουνε και -ΚΥΡΙΩΣ-θα δικαιώσουνε τη φήμη ότι ο Ελληνας ανά τους αιώνας ΠΑΝΤΑ φύλαγε την πατρίδα και ποτέ τον ΚΩΛΟ ΤΟΥ !

Συνιστώ δε στους υποψηφίους α) να μελετήσουν εμβριθώς τις ταινίες ” ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ, ειδικά τον ρόλο της Ελένης Ανουσάκη, Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ,Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΝΕΛΛΗ,ΕΣΜΕ Η ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΑ,17 ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ με τη Μαίρη Βιδάλη, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ με τον Στάθη Ψάλτη”.

β) χαλάουα με βενζινόκολλα ΜΟ-ΝΟ!

γ) σιλικόνες στα σημεία που θέλουνε φούσκωμα( κατά προτίμηση γοφά, στήθος, πισινά κλπ).

δ) χρήση ονομάτων όπως ΚΑΡΡΥ,ΝΤΕΜΠΟΡΑ,ΤΖΕΣΙΚΑ,ΤΖΟΥΛΙΑ,ΝΤΟΡΟΘΥ ΚΛΠ.

ε) βιντεοκασσέτες με την Ελένη Πετρουλάκη για σύσφιξη στήθους, γόβα στιλλέτο, ξεσκονισμα αγγλικών, λιπαντικά, τσαντάκια με πούλιες, τάγκα, σολάριουμ-ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ ΕΙΠΑ!-Σερβιέτες κι ο,τι άλλο σας έρθει κατά νου.

Θα χωρίζεστε σε μικρές ομάδες των έξη, θα περπατάτε -ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΗ-μονίμως αγκαζέ, θα τσιρίζετε ανεπανόρθωτα, θα λέτε η μιά την άλλη ”ΜΩΡΗ” ή ”ΚΟΥΛΗ” και για να μην σας περάσουνε για αλλοδαπές, φτωχομπινεδιάρες, θα κατεβαίνετε συνέχεια Πειραιά μπάς κι έρθει ο στόλος! Απάνου-κάτου το πεζοδρόμιο (δίς)!

ΕΔΩ, ΘΑΛΕΓΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΥΨΕΙΣ, ΝΑ ‘ΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΚΛΑΣ ΤΟ ΠΡΑΜΜΑ. Τόσα κότερα, υπερωκεάνια, τα όσες φρεγάτες, τόσα χότ-σπότς, τόσος στόλος, τόσες ανάγκες, τόση προσφυγιά, τόσοι μετανάστες, αμαρτία δεν είναι να μην πάρουνε μεζέ; Εσείς δε, Κ Υ Ρ Ι Α !

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

Ι. Αρχίστε από τώρα πρόβα τις τσιρίδες ”ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑ, Ο ΣΤΟΛΟΣ ” προκειμένου να το εμπεδώσετε.

2. Η όλη φάση θεραπείας πρέπει να κρατήσει όσο και τα μνημόνια, Ωρα παραπάνω!

3. Από κει και μετά… ο Θεός κι η ψυχή σας!

Υ.Γ. Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΤΣΟΥΖΕΙ ” καθ εκάστην 09.00-12.00 π.μ. πληροφορίες κα Σούζυ Τζιβιτζιλίδου, τηλεφωνο 210-696969,3 γραφεία Τζούλιας Αλεξανδράτου και Βούλας Βαβάτση γωνία αριθ.69, ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Του Ανδρέα Ρηγόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να τα λέμε κι αυτά… “Μια αγάπη για το καλοκαίρι θα ΄μαι κι εγώ”

Πριν κάνω την ευαίσθητη και λογοφιλοτεχνημένη μου εισαγωγή, οφείλω ως καλός ρουφιάνος να καταγγείλω ενώπιον του Ελληνικού Λαού – π ε λ ά α α τ ε ε ε ςμ ο υ ! – ότι ο εκλεκτός κατά τα άλλα -ποιά άλλα καλέ; δεν έχει και τίποτα- συνάδελφος Θοδωρής- μα[…]

Περισσότερα »

Να τα λέμε κι αυτά… “Φουσκοθαλασσιές”

– “μανάβηηηη….! καλέ μανάβηηη…! ” -” άμα σ΄ ανάβει κυρά μου, φώναξε την Περοσβεστική…! ” Όλοι μαζί παιδιά, Χορωδία Τρικάλων υπό τη διέφτυνσις του εξαιρετικού μαέστρου Φώτη Ταλαίπωρου: …θά ΄ναι σα να μπαίνει η Ανοιξις (δίς)θα ΄ναι ουρανού κατάνυξης …θά ΄ναι σα να μπαίνει η Ανοιξις, στα ξαφνικάααααα…! Ετσι. Δυνατά.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *