Να τα λέμε κι αυτά… “Στην Τήλο αδελφές μου στην Τήλο”

 Ότι θα ‘ ρχότανε στιγμή που θα το ζούσα κι αυτό, ΟΥΤΕ στούς εφιάλτες μου! Και να πείς οτι βλέπω και λίγους, να σε πω καλώς! Μέχρι Ελλη Στάη νυφούλα με έχω δει και αντί να λέει ο παπάς τα δέοντα του γάμου, να του λέω εγώ τις ειδήσεις των 8  και σχολιαστή  τον Νίκο Χατζηνικολάου! Μη σου πω για τα βουκολικά μου σύνδρομα η Αστέρω!…

Εγώ λέει σαν την αξέχαστη Αλίκη στην ”ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ” να μαζεύω στάχυα στο Θεσσαλικό κάμπο και κεί που τα μαζεύω λέει, ΜΠΡΑΦ, και ξαμολιουνται απάνου σε κατιτίς αλόγατα ο Ανέστης Βλάχος, ο Γιάννης Βόγλης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Κίμωνας Κουλούρης, να κυνηγάνε τους χωρικοί, τους μεν να τους φονέψουνε κι εμένανε να με τον σφυρίξουνε! Και που να τρέξεις με την καραντακούνα 20 πόντοι  στον κάμπο; ΝΑ ΠΕΣΩ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΚΑΝΑ ΠΟΔΑΡΙ, Ε; Τώρα….με προφτάσανε….δεν ήθελα να τρέξω, δεν γιγνώσκω, θα σας γελάσω! Πάντως ωραία ήντουνε, βου-κολικόν το ειδύλλιον!

                                                                Και με τό’ χε πεί η κυρία Σουλτάνα (πετυχημένο μέντιουμ ΚΑΙ γυναίκα, Ουδείς έχει παράπονο. Μήτε λαθρομετανάστης, μήτε ένστολος.Ολοι τους ευχαριστημένοι. ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ! ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ! Να πώ δεν με το’ λεγε, να σε πώ καλώς. ” …ΜΕΓΑΛΕΣ, ΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ, φουρτούνες κυρ Αντρέα μου, Σόδομα και Γόμορα, πόλεμος, μπάμ και μπούμ οι κουμπουριές, η Οπλαρχηγός Ελένη, ένα νησί απο ”ταύ”, εξέγερση, ήθη και κέρατα ατάκτως εριμμένα, πρώτα τα γυναικόπαιδα, μωρή ανοίχτε δρόμο, αέραααα…και κατίτίς συμφωνίες, σύμφωνα, συμβόλαια, θα σας γελάσω η κακούργα και δεν το πιθυμώ ….αχουουου!

                                                                 Επρεπε να το καταλάβω απεξαρχής. Για νάμαι έτοιμος. Οταν πήρα την πρόσκληση. Μεγάλος φάκελλος. ΝΑ με το συμπάθειο, που να μην τον άνοιγα ο κερατάς! Για να διαβάσω…. ” Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΝΑΝΙΑ ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΗ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ Η  ΚΥΡΙΑ ΜΠΟΥΛΙΤΣΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΟΣ ΤΟΝΨΙΛΟΠΑΙΡΝΟΓΛΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΕΔΩΔΙΜΑ ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ,   σ Α Σ   Κ Α Λ Ο Υ Ν, ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ-ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ, ΜΗ ΧΕΣΤΟΥΜΕ! -ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ    Α Θ Α Ν Α Σ Ι Ο Υ   ΚΑΙ   Β Λ Α Δ Ι Μ Η Ρ Ο Υ   ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΦΟΥΦΟΥΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΗΛΟ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 69 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 04.30 ΠΡΩΙΝΗ ”.

                                                                 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.

                                                                -ΛΙΣΤΑ ΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΑΛΙΚΩΝ ” Ο ΜΑΡΚΗΣΙΟΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤ ”

                                                                -ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΘΑ ΨΑΛΛΕΙ Ο ΠΑΠΑ ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΤΟΥΡΝΕΝΕΣ.

ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ  ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ , ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ κι ο Εθνικός Στάρ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ…το ζεύγος θα δεχτεί τα καυτά σας συχαρίκια στην οικία του στο χωρίον ΑΝΩ ΚΑΒΛΙΤΣΑ ΣΕΡΡΩΝ, επι της οδού ”ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΓΕΡΝΩ ”στάση νούμερο οχτώ!

”ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ” που αναρωτιότανε κι ο αξέχαστος Αυλωνίτης. Εδω σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα. Μόκο! Ακρα του γάμου σιωπή! Αντε τώρα να σε δω που θα ‘ρθει ο Ρούλης σου και δίπλα του ο νταγκλαράς και νταλικέρης.

”…………………μαμά,μαμά,να σου γνωρίσω τον Λάζαρο… την έχει μεγάλη και σκοπεύουμε να παντρευτούμε!

”…………………γκλούπ!

”…………………ο μπαμπάς μέσα είναι;

”………………..ΜΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ!

”………………..φ ω ν α ξ έ   τ ο ν !

”…………………έχει και πίεση γιαβρί μου!

”………………..Μ Α Μ Α !

”………………..δεν πήρε και τη σύνταξη ακόμα!

”………………..ΜΑΜΑ ΕΙΠΑ!

”………………..καλά παιδί μου, πάω, μπου-χου-χου!

                                                                   Και πάει η έρμη η μάνα.  Οπως πήγε την πρώτη νύχτα γάμου από συνοικέσιο, την πρώτη φορά στην λαϊκή, στην πρώτη επίσκεψη στα πεθερικά, στην πρώτη της γέννα, στο πρώτο της κέρατο, στον πρώτο της οργασμό με τον πρώτο τυχόντα, στην πρώτη διαπίστωση, στο πρώτο ” ΜΠΑΑΑ, ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΚΑΝΩ!”

                                                                    Και ήρθε. Μαζί με τον πατέρα. Που ερχόταν πάντα μόνος του στο σπίτι και τον οργασμό. Σπίτι, κάθε μέρα. Στον οργασμό, δυό φορές το χρόνο. Να γνωρίσει κι αυτός τον ΓΑΜΠΡΟ. Καλό παιδί κι απο σπίτι. Ξαφνιάστηκε βέβαια, άλλοτε θα διαφωνούσε, αλλά αφού υπάρχει αγάπη…να μη βιαστούνε για παιδί….νέοι είναι ακόμα…γυναίκα, φέρε κρασί…να το γιορτάσουμε…τον Ευθύμιο Καραχτικιόγλου, τον Ειρηνοδίκη παρ’ Αρείω Πάγο τι τον έχεις παιδί μου;…και θα μείνετε μόνοι σας…εμείς ένα παιδί τόχουμε… ο,τι χρειαστείτε…και να με λές μπαμπά! ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝΕ!

                                 ”Ναι Σουζάνα μου,τι λές…τύχη βουνό για τον Ρούλη μου…παιδί για σπίτι… οχι σαν το Μανωλάκη της Ρίας της γκαβής. Που τά ‘φκιασε με τον Θεοδόση τον υδραυλικό…ναι, καλέ ο κλέφτης, για μιά βρύση τι σας χρωστάω,90 ευρώ και στάζει κιόλας! Ηθελε ο Μανωλάκης μεγαλεία, κυρία υδραυλικού σου λέει !..και να κορδώνεται η Ρία ”αχ και τι γαμπρό θα κάνω και θα του τη φέρω εγώ του εθνικού στάρ που πήρε τον αράπη και θα φέρω 12 σχολεία για παρανυφάκια και θα με βγάλει η Λαμπίρη αποκλειστικό…κι άντε βρέστονε τον υδραυλικό Σουζάνα μου…μωρη, δεν τα μαθες; το έσκασε με το βοηθό του, ένα πακιστανό, αλλαξοπίστησε, Μουσουλμάνα έγινε, με το όνομα Ναργκίς!… ανοίξανε καντίνα στο Αβγανιστάν!… σε κλείνω κούκλα μου… θα ‘ρθεις στο γάμο, δεν το συζητώ!.. έχω ράψει ένα μπροκάρ… μα ένα μπροκάρ! και το τελείωμα κρόσσι, να σούρνεται!…ναι χρυσό μου…και στου Βαγγέλη σου, μ΄ενα καλό παιδί από σπίτι!..πάνω απ’ όλα να αγαπιούνται Σουζάνα μου! Λοιπόν, τα λέμε στην Τήλο αγάπη μου, η ώρα η καλή! ”.

Toυ Ανδρέα Ρηγόπουλου…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο “μεγαλόψυχος σουλτάνος” μας άφησε την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες

Πρώτο θέμα αποτελεί την Δευτέρα στα ελληνικά ΜΜΕ η φωτογραφία στην οποία ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέκεται μπροστά από ένα χάρτη με τον τίτλο “Γαλάζια Πατρίδα”

Περισσότερα »

Η “Αναγέννηση” της ελληνικής κοινότητας της Ίμβρου

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Μία σημαντική στιγμή με θετικό πρόσημο για την πρόσφατη ιστορία της, έζησε η ελληνική κοινότητα της Ίμβρου στο τέλος του Σεπτέμβρη με την επαναλειτουργία του ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου. Το σχολείο άνοιξε και πάλι για πρώτη φορά μετά από τις μαζικές απελάσεις του 1964, με τις οποίες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *