Να τα λέμε κι αυτά… “Tων διακοπών τα φουσάτα πέρασαν”

Ε, ναί, λοιπόν τ΄ομολογώ. Καταρχάς είχα δύο επιλογές που στη (δύο λέξεις) πορεία έγιναν εφτά. Εφτά! Ο αριθμός αρμονίας του σύμπαντος! Της θειάς σου (μου) ο κώλος μουρόχαυλε! ΠΟΤΕ ΡΕ (εδώ αγριεύει η φωνή, το μάτι μισόκλειστο εκ της αυστηρότης, κινέζικο) ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ; Καμμία αντίρρησις.Να τηνε πάρω. ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ,ΜΟΥ ΛΕΣ; Που να καμωθείς και να σκάσεις ζώον, έ ζώον ! (εγώ είμαι το ζώον).ΣΥΝΕΧΑ! (επιτακτικά αυτό).

Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Ι.   Να μεταναστέψω στην Τσετσενία και να δουλέψω μπάρ-γούμαν στο κέντρο ”ΠΝΙΓΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΑΒΑΡΙΤΣ”.

2.   Να κάνω εγχείρισις αλλαής  φύλλου και να με φωνάζουνε Σαμάνθα

3.   Να βάλω το ράσο (με βολανάκι) και να με φωνάζουνε αδελφή Καμίλη (αθάνατη Βασιλειάδου!)

4.   Να υπάγω εθελοντής στο Ιράκ (και στη Συρία, δε με χαλάει )

5.  Να υπάγω με τη Στέλλα Μπεζαντάκου να ταΐζω τα σκυλιά του άντρα της Χρήστου κι αυτή να τραγουδάει! (αχ,θέλω τη μάνα μου!)

6.   Να υπάγω έξω απο το σπίτι του Μητσοτάκη (πατρός) να φωνάζω ΖΗΤΩ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ !

7.   Να υπάγω στο Ναύπλιο να μαζεύω πεπόνια και τέλος, το χειρότερο, να γράψω το κείμενο!

Ε Ξ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Η Σ Ε Ι Σ

Είμαι δειλός. Οχι πού ‘μαι μπροστά. Θεόδειλος, κότα, κο-κο-κό! Και μου λέω επιτακτικά. Γράφτο βρε άχρηστο πλάσμα! Απο την άλλη αναρωτιόμανε (σα γυφτάκι στα φανάρια) ”ΤΙ-ΜΕ-ΧΡΩΣΤΑΝΕ-ΟΙ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΚΑΛΕ-ΚΑΛΕ; Καλάμια και πανέρια γύφτικα. ΠΙΑΣΤΟΝ! Τον στυλό. Γρήγορα. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑ. Τον στυλό. Πολύ γρήγορα. Α, σ΄αυτά είμαι σαιτοδέλφινο! Διότι αν εξαιρέσεις τις χιλιάδες ανασφάλειες, τα εκατομμύρια ταξικά κόμπλεξ, την απίστευτη ματζιριά κι ένα φυσικό μίσος που αιστάνουμαι ενίοτε γι ανθρώπους που περνάνε καλά, κατά βάθος, είμαι πολύ αξια-γάμητος τύπος! Τέλος εξομολόγησης.

Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Ο ΛΟ Γ Ι Κ Η   Α Ν Α Λ Υ Σ Η

Και τόπε η Μαρινέλα κάποτε. Να πώ δεν τόπε να σε πώ καλώς. ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ ΛΙΓΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Τ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ (τον Βοσκόπουλο εννοούσε η καλλιτέχνης; Ναί ε;). Τώρα, μην το πάρεις ως αναγνώστης τοις μετρητοίς κι έχωμεν τίποτις αξιντάν (ατυχήματα, που δεν γιγνώσκετε τα Αγγλικά) κι αρχίσουν τα δημογραφικά κι οι υπογεννητικότητες. Γιατί απ ότι αντελήφθην, δεν αργεί και πολύ ο Έλληνας να βάλει τη φούστα-μπλούζα και κάλτσα με ξώραφο! Δεν θα αποτολμήσω μιά μη ψυχολογική προσέγγισις κι άλλες κουλαμάρες. Ο καθένας μας ΞΕΡΕΙ γιατί πρέπει ή θέλει να κάνει διακοπές. Το φαινόμενο-όπως υποστηρίζει κι ο έγκριτος Γερμανός καθηγητής Γκούντερ Φαχτενφούχτεν – έχει τη ρίζα του στην έξαρση του κοινωνικού πλούτου που ή μπορεί να μην μοιράστηκε ΑΚΡΙΒΩΣ σε ίσα μερίδια, αλλά άντε πέστο του Έλληνα αυτό. Παιδί μου, σου λέει, κρύβω μέσα μου έναν ΒαρδινοΛάτση.Να ΜΗΝ τον  βγάλω όξω;Και τον βγάνει. Οξω. Και να οι χλιδές, να τα κάμπριο, να τα διακοποδάνεια, να τα Μόδες ΤΖΟΡΤΖΙΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ κι έρχεται η δόλια η ζωή-γαμώ τα μνημόνιά μου γαμώ-και τον παθαίνει τον μαύρο  τον τεπέτακλα!

ΠΩΣ να τον ξεχωρίσεις τώρα τον έχοντα απο τον κατέχοντα;Τον αφήνεις στη μοίρα του ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ-έλα μάνα μου με τα κάπιταλ κοντρόλς σου-και σου λέει ” άει σιχτίρ μπαστουνο-τυρο-γιδο-κρίαρο-τάγαρο που θα μου σπάσεις τα νεύρα εσύ” και….πάει διακοπές.

Τώρα, θές λίγο ο γαλανός ουρανός μας ( όταν δεν έχει νέφος),το απίστευτο μπλε της θάλασσας (όταν δεν είναι τίγκα στο τάπερ, το πλαστικόν και το κολοβακτηρίδιον),ο ήλιος, το ταμπεραμέντο μας (ΣΚΙΣΕ ΜΕ Ν΄ΑΛΛΑΞΩ ΡΑΦΤΗ ),η φύσις ( με το σού παχιό-παχιό ), ο χαρακτήρας μας, ο άκρατος  σταρχιδισμός, το μιά ζωή την έχουμε, το ξέρεις ποιός είμαι γω ρε, το γιατί αυτός είναι καλύτερος από μένα-μη χέσω – άιντε να πάρουν και λίγο χρώμα τα παιδιά κι έρχεται και γίνεται το σύστριγγλο. (Εδώ, παίζουν αποσπάσματα από ιστορικές ταινίες καταστροφής όπως Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ,ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ,.ΤΖΕΓΚΙΣ ΧΑΝ,ΚΟΝΑΝ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ,ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ,Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ,Ο ΤΑΜΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ,ΣΚΥΨΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ,ΤΟ ΠΑΛΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΒΑΡΚΑΡΗ,Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ (και τα τρία μέρη ),ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΑΝΤΑΜΣ κλπ.).

Ελληνικό καλοκαίρι και οι φυλές των διακοπών, HOLLIDAYS FORCE ONE.THE GREEK SUMMER COLLECTION.Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται. (ξέρω κι άλλα Αγγλικά αλλά δεν θα στα πώ,πρίτς που θα στα πώ!). Και τι κολλέξιον! απ αυτές που μήτε ο Κωστέτσος, μήτε ο Νίκος Ευταξίας  (ΠΟΙΟΣ-ΠΟΙΟΣ-ΠΟΙΟΣ ; ) ΔYΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΎΝ. Πάρε με τη λίμπιντο και πέτα τη στα βράχια !

Κι αφού ο μέσος Ελλην και η μέση Ελληνίδα (από τη μέση και κάτω Δωρικού ρυθμού. Φαρδιά λεκάνη = εύκολη γέννα ) μπέρδεψαν την Πάλη των  Τάξεων με τις τάξεις του σχολείου, αποφάσισαν ότι κρύβεται μέσα τους ένας εντελώς Ευρω-παίος πολίτης που πρέπει την συσσωρευμένη θετική ή αρνητική του ενέργεια να την εξαργυρώσει σε νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες αγάπες λάγνες ξεχασμένες στην αμμουδιά. (κι όχι μόνο αγάπες. Και τάπερ και μπουκάλια και μπεμπυλίνα και κιοφτέδες και γεμιστά και λάδια μαυρίσματος).

Κι αποφασίζει να της επιτεθεί. Της αμμουδιάς, με κάθε έμψυχο και άψυχο όπλο. Με αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς. Με χήρες, ζωντοχήρες, λεύτερες. Παιδιά σηκωθείτε να  βγούμε στους δρόμους με τάγκα στα γοφά και ψαροντούφεκα στους ώμους. Υπέρ βωμών και εστιών και διακοπών, τούτ΄η αμμουδιά που την πατούμε ούλοι απάνω της να γυμνωθούμε. Περήφανα νιάτα-τιμημένα γηρατειά-γράφουμε και καμμιά μαλακία να περάσει ή ώρα-αγαπημένοι μας λαθρομετανάστες, με μιά ψυχή, με μιά φωνή  ” Α Ε Ρ Α Α Α Α! Κ Α Λ Ε   Ο Ρ Μ Α Τ Ε   Τ Η Σ  ! ”.

Εμβατήρια-σακίδια-βαλίτσες-μπαούλα-ντουλάπες-κομοδίνα-εμφιαλωμένα-λάδια-ξύδια-σαγιονάρες-καπέλα-γυαλιά-τάπερ-τάγκα-παιδιά-σκυλιά-γατιά-νέοι-γέροι-γριές-ξέκωλα-κουμουνιστές-συριζαίοι-εκσυγχρονιστές-της Ζωής-του Λαφαζάνη-του Χάρη Θεοχάρη-του Λεβέντη-ορμήσατε και κατατροπώσατε την γή ένθα τούτη γής που την πατούμε ούλοι απάνου της να ξαπλωθούμε….κάντε πιό πέρα μαντάμ,με πατείτε…διατί με πατείτε;…….τελικά, είμαι πολύ αξια-γάμητος τύπος! όχι πούμαι μπροστά…οτι είμαι, ΕΙΜΑΙ!

Toυ Αντρέα Ρηγόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής τον Ιανουάριο του 2004 (Ν.3218/04 και Π.Δ. 31/05) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, για να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *