Ντράγκι: Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Σαφή θέση υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, εάν η Ελλάδα είναι συνεπής στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, λαμβάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Ντράγκι αφού επισημαίνει ότι «έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα βιωσιμότητά του», προσθέτει πως «θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους».
Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι καλεί την Αθήνα να αναλάβει την κυριότητα του τρέχοντος προγράμματος, προειδοποιεί ότι η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης μόνο εφόσον εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και βρίσκει την ευκαιρία να στείλει ένα προσωπικό μήνυμα «ελπίδας και αποφασιστικότητας», όπως λέει , προς τον ελληνικό λαό: «Μην αφήσετε να σας κυριεύσει ξανά η απόγνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης η επισήμανση του επικεφαλής της ΕΚΤ αναφορικά με τη σημαντική πρόκληση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Καθιστά σαφές πως τα απαιτούμενα ποσά θα απελευθερωθούν μόνο μετά την πρώτη αξιολόγηση και το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν εκπληρωθεί οι απαιτήσεις της σε σχέση με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και θα έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμένος έλεγχος ποιότητας και η άσκηση προσομοίωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός τον περασμένο Δεκέμβρη

Αμετάβλητος παρέμεινε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από 45 μήνες συνεχούς μείωσης, ο πληθωρισμός, με αποτέλεσμα για το σύνολο του 2016 να εμφανίζεται με πτώση 0,8% σε μέσα επίπεδα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, τον Δεκέμβριο 2016 δεν προέκυψε μεταβολή του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή, από μείωση 0,9% τον Νοέμβριο 2016 και[…]

Περισσότερα »

Το Βερολίνο «Θα εξετάσει τη συμφωνία με την Ελλάδα»

Η Γερμανία θα εξετάσει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το τρίτο πακέτο διάσωσης τις επόμενες ημέρες για να διασφαλίσει ότι θα είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υφυπουργός Οικονομικών της χώρας Γενς Σπαν. «Έχει καθοριστική σημασία να αποτελέσει αυτό μια βάση για τα επόμενα χρόνια. Δεν μπορεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *