Ντράγκι: Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Σαφή θέση υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, εάν η Ελλάδα είναι συνεπής στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, λαμβάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Ντράγκι αφού επισημαίνει ότι «έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα βιωσιμότητά του», προσθέτει πως «θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους».
Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι καλεί την Αθήνα να αναλάβει την κυριότητα του τρέχοντος προγράμματος, προειδοποιεί ότι η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης μόνο εφόσον εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και βρίσκει την ευκαιρία να στείλει ένα προσωπικό μήνυμα «ελπίδας και αποφασιστικότητας», όπως λέει , προς τον ελληνικό λαό: «Μην αφήσετε να σας κυριεύσει ξανά η απόγνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης η επισήμανση του επικεφαλής της ΕΚΤ αναφορικά με τη σημαντική πρόκληση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Καθιστά σαφές πως τα απαιτούμενα ποσά θα απελευθερωθούν μόνο μετά την πρώτη αξιολόγηση και το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν εκπληρωθεί οι απαιτήσεις της σε σχέση με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και θα έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμένος έλεγχος ποιότητας και η άσκηση προσομοίωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η συμφωνία στο Eurogroup θα επιτρέψει τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας

H συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup θα επιτρέψει τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή των επενδύσεων, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξη που έδωσε στις εφημερίδες Le Monde και La Stampa. Ερωτηθείς για ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι προωθητικοί[…]

Περισσότερα »

Η ΝΙΚΑΣ έγινε CHIPITA

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας ΝΙΚΑΣ από την εταιρεία CHIPITA. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ’ αριθ. 638/2017 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας με την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *