Ν. Κανάκης: Δίνουμε φροντίδα σε ανθρώπους που το χρειάζονται

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής που πραγματοποιήθηκε από την Κοινοφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στον Ξενώνα Αστέγων «Ανακούφιση» μεταξύ άλλων μίλησαν στο ΚΑΝΑΛΙ 1 και οι άνθρωποι που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε όσους βρέθηκαν χωρίς στέγη. 

«Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μέρες χαράς και ζεστασιάς για όλους και αυτό πρέπει να είναι και το μήνυμα για τους ανθρώπους που δεν τα καταφέραν κάποια στιγμή στη ζωή τους και βρίσκουν εδώ φιλοξενία, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα είναι στα δικά τους σπίτια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου, υπεύθυνος του Ξενώνα Αστέγων της ΚΟΔΕΠ Νικήτας Κανάκης.

«Αυτό που κάνουμε είναι να δίνουμε αλληλεγγύη, φροντίδα σε ανθρώπους που το χρειάζονται, πάντα με πολύ μεγάλη ευαισθησία και με την προοπτική να καταφέρουμε ώστε ο Πειραιάς μας να μην έχει ούτε έναν άστεγο. Μέχρι τότε να απαλύνουμε λίγο αυτές τις μέρες τα προβλήματα τους και να βοηθήσουμε ώστε να θυμίζουν πιο γιορταστική ατμόσφαιρα» συμπλήρωσε ο κ. Κανάκης, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή ο ξενώνας είναι πλήρης, αφού φιλοξενεί περισσότερα από σαράντα άτομα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν κι άλλοι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, κάτι που προσπαθούμε να το λύσουμε. Είναι και δείγμα της εποχής».

Ο υπεύθυνος του Ξενώνα σημείωσε επίσης ότι «ο Πειραιάς είναι μάλλον σε καλύτερη μοίρα από άλλες πόλεις επειδή υπάρχει ακόμα η αλληλεγγύη ανάμεσα στις οικογένειες και στους γείτονες και με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται κάπως ένα πρόβλημα που σε άλλες περιοχές όπως στην Αθήνα είναι φοβερό. Παρόλα αυτά ο αριθμός των όσων έχουν ανάγκη παραμένει αρκετά μεγάλος». Παράλληλα ο κ. Κανάκης υπενθύμισε ότι «στον Πειραιά υπάρχει μία παράδοση καλής συνεργασίας όσων εμπλέκονται με το κοινωνικό έργο και αυτό γίνεται πιο έντονο επειδή συμβάλει ενεργά και η δημοτική αρχή. Υπό αυτή την ένοια και οι Γιατροί του Κόσμου, που εκπροσωπούμε την άλλη ιδιότητα, αυτή του εθελοντή, είμαστε σε μια καθημερινή συνεργασία ώστε να εξασφαλίσουμε ακόμα και αυτοί που είναι έξω να έχουν ένα slippingbang, ένα ζεστό πιάτο φαγητό, και γενικώς άνθρωποι που είναι σε ανάγκη θα βρίσκουν στον Δήμο Πειραιά και στις δομές του μια φιλόξενη συντροφιά».

Από την πλευρά της η κοινωνική λειτουργός στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας του Ομίλου UNESCOΠειραιώς και Νήσων Αντωνία Κάτσαρη δήλωσε σχετικά στο ΚΑΝΑΛΙ 1: «Έχουμε κάνει μία κίνηση όπου έχουμε μία δομή στον Πύργο του Πειραιά, στον πρώτο όροφο. Καθημερινώς σιτίζουμε εκατόν είκοσι άτομα, ενώ έχουμε υπνωτήριο όπου κάθε βράδυ κοιμούνται πενήντα άτομα. Υπάρχει κοινωνικό παντοπωλείο από το οποίο παίρνουν τρόφιμα εκατόν πενήντα οικογένειες κάθε εβδομάδα, κανονικό φαρμακείο, υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Έχουμε παράλληλα και άλλες παρόμοιες δομές στη Νίκαια, στο Κερατσίνι και στην Κόρινθο. Φροντίζουμε καθημερινά να δραστηριοποιούμαστε για να βρίσκουμε χορηγούς και εφόδια για να σιτίζουμε τους άπορους ανθρώπους. Παράλληλα διεξάγεται ένα τριήμερο στο ξενοδοχείο HILTON(19-21 Δεκεμβρίου) όπου παρουσιάζουμε τις δράσεις μας και όσον αφορά τον πολιτισμό αλλά και γενικότερα. Προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια δύσκολη κατάσταση, οι οποίοι χθες ήταν στην δική μας κατάσταση και αύριο ίσως να είμαστε εμείς στη δική τους! Είναι ένα γενικό φαινόμενο των ημερών μας το οποίο χρειάζεται τη βοήθεια και την αλληλεγγύη όλων μας και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αγάπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Δικηγόροι του Πειραιά

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Πενθήμερη αποχή των δικηγόρων του Πειραιά από τα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα και κυλιόμενες συμβολικές καταλήψεις στα δικαστήρια της πόλης, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ του δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Αιχμή, το θέμα της κινητικότητας που παρατηρείται στην μεταφορά των δικαστηρίων τελικά εκτός πόλης, με τους δικηγόρους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *