Ξεκίνησε η 6η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε την 6η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά, στον  Τινάνειο κήπο, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη.  

Την έκθεση οργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016».

Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου που έπαιξε αγαπημένες μελωδίες. Η 6η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθημερινά από 9:30  έως 21:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:

«Η Ανθοκομική είναι  μια σημαντική έκθεση στην πόλη του Πειραιά, είναι η 6η χρονιά που γίνεται φέτος. Την μετακινήσαμε λίγο ημερολογιακά και για την Πρωτομαγιά που ήταν το Πάσχα, αλλά και γιατί θέλαμε να την συνδυάσουμε και με τον εορτασμό για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016», που αυτές τις ημέρες γιορτάζονται στον Πειραιά για δεύτερη χρονιά. Πέρυσι  ήταν ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Είχαμε δεσμευθεί ότι θα γίνει θεσμός για την πόλη. Κάθε χρονιά θα είμαστε καλύτεροι με περισσότερες και πιο ποιοτικές εκδηλώσεις.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί φέτος βλέπω πιο πολλά περίπτερα από πέρυσι, στον Τινάνειο κήπο. Είναι μια ευκαιρία για τους Πειραιώτες και όχι μόνο, να επισκεφθούν την Ανθοκομική Έκθεση του Πειραιά, να χαρούν και τις παράλληλες  εκδηλώσεις που έχουμε τουλάχιστον  μέχρι και  την Δευτέρα. Η Ανθοκομική έκθεση θα φιλοξενείται στον Τινάνειο κήπο μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο των Φυτωριούχων Αττικής  κ. Μεταξά διότι κατέβαλε και ο ίδιος σημαντικές προσπάθειες να ξεπεραστούν ορισμένα προβλήματα που είχαμε για να γίνει η Ανθοκομική Έκθεση στον Πειραιά. Με τις προσωπικές προσπάθειες και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Βοϊδονικόλα και του κ. Μεταξά κατέστη δυνατόν να διοργανωθεί και αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο.

Θέλουμε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε την Ανθοκομική Έκθεση στην πόλη μας. Να είναι καλύτερα οργανωμένη, αφού είναι μια σημαντική έκθεση. Να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε εδώ και επαναλαμβάνω τον κ. Μεταξά για την βοήθειά του.

Εύχομαι να έρθει στον Τινάνειο κήπο όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, να αποκτήσει λουλούδια και να χαρεί αυτήν την όμορφη έκθεση. Ευχαριστώ πολύ».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος  Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Να σας καλωσορίσω με τη σειρά μου στην φετινή 6η κατά σειρά Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά με μια ευχή και μια ελπίδα, να μην γεμίσουμε μονάχα τα μπαλκόνια και τις αυλές μας με αρώματα και χρώματα αυτήν την χρονιά, αλλά και τις ίδιες τις ψυχές μας.  Κόντρα σε ό,τι τα τελευταία χρόνια βάζει τις ζωές μας στο γκρίζο και στη μιζέρια, εμείς στεκόμαστε ως  Δημοτική Αρχή όρθιοι και αισιόδοξοι, για το καλό των Πειραιωτών.

Έγινε τεράστια προσπάθεια πέρυσι και με έργο προσωπικό και θέλω να τους συγχαρώ γιατί παρευρίσκονται και σήμερα εδώ και μας τιμούν: το προσωπικό του Πρασίνου του Δήμου, του Διευθυντή μας, των εποπτών και των εργαζομένων, φυτεύτηκαν πάνω από 6.000 δέντρα και φυτά και φτιάξαμε 12 καινούργιες παιδικές χαρές. Τα καλύτερα μας περιμένουν μέσα στον χρόνο που έρχεται. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συμμετοχή σας».

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Αλέξανδρος Μεταξάς, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια,  υπογράμμισε:

«Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Μώραλη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βοϊδονικόλα, καθώς και τους άλλους διοικητικούς φορείς που συνετέλεσαν  στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Θα ήθελα από του βήματος αυτού να καλέσω όλους τους κατοίκους του Πειραιά, καθώς και των όμορων Δήμων, όπως προσέλθουν στον πανέμορφο – και κατά τα άλλα βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια –  Τινάνειο κήπο, να μας επισκεφθούν, να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τα ελληνικά αγροτικά ανθεκτικά προϊόντα, από Έλληνες παραγωγούς. Τους καλούμε να στολίσουν τα μπαλκόνια τους και να ομορφύνουν εκτός από τα σπίτια τους, το περιβάλλον γενικά, το οποίο σήμερα,  με τις συνθήκες τις οποίες ζούμε, το έχουμε ανάγκη. Και πάλι να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές για την εκδήλωση, που δεν είναι έκθεση, αλλά γιορτή λουλουδιών».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: η βουλευτής κα Γεωργία Γεννιά, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης, ο Πρώην Περιφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Χρήστος  Αγραπίδης,  κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης,  κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και  κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π κ. Τάκης Αβραμίδης, η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π κα  Κορίνα Λαουλάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:  κα Λίτσα Σαρρή και  κ. Ηλίας Κατσαφάδος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων:  της Β΄ η κα Ευαγγελία Αθανασίου και της Γ΄ ο κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, καθώς και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Αλιφραγκής και Θ. Σκορδίλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Κανάλι 1” 90,4: 28χρονος μαχητής της ενημέρωσης (video)

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM έδωσαν την περασμένη Τετάρτη το βράδυ πάνω από 800 Πειραιώτες που βρέθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος στη Μαρίνα Ζέας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τα 28 χρόνια λειτουργίας του αλλά και τα 28 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας στη χώρα μας. Τόσο οι δύο αίθουσες[…]

Περισσότερα »

Η Ε. Ουζουνίδου μιλάει για τη τέχνη του ηθοποιού στον Π. Φύτρα

Η Ελένη Ουζουνίδου κάνει εφέτος τη μεγάλη θεατρική έκπληξη με ένα μονόλογο που βασίζεται στην συρραφή κειμένων 6 έργων της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη στο 3ο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, με τίτλο “I Love you” παράλληλα πρωταγωνιστεί και στο έργο του Γκολντόνι «Καβγάδες στη Κιότζα» στο Δημοτικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *