Οινοποιοί: Αντιδράσεις για την επιβολή Ειδικού Φόρου στο κρασί

Της Αγγελικής Νικολοπούλου

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση της κυβέρνησης για επιβολή Ειδικού Φόρου στο κρασί. Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου τονίζει σε ανακοίνωσή του πως με την επιβολή του φόρου θα πληγούν 200.000 Έλληνες αμπελουργοί, 20.000 εργαζόμενοι στον κλάδο της οινοποιίας και περίπου 700 επιχειρήσεις.

«Είμαστε όλοι πάρα πολύ θυμωμένοι με αυτήν την κατάσταση», τόνισε στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιώργος Σκούρας. «Πρόκειται για έναν αψυχολόγητο φόρο πάνω σε ένα εγχώριο αγροτικό προϊόν. Θα δώσει ένα πολύ μεγάλο χτύπημα σε έναν τομέα από τους λίγους που άντεξαν στην κρίση. Είναι άδικος και δεν υπάρχει σε καμία χώρα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης που να παράγει κρασί», επισημαίνει.

«Είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο και τους βουλευτές. Ακόμη, προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τις περιφέρειες και με τους συνεταιρισμούς, που είναι και αυτοί ανάστατοι. Οι ενέργειές μας πάντως είναι σε όλα τα επίπεδα και επικοινωνούμε και με τις αντίστοιχες οργανώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, καθώς δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να αντιδράσουμε. Χθες έγινε σαν ξαφνικός θάνατος, σήμερα πρέπει να περάσει από την βουλή και αύριο να νομοθετηθεί», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκκρεμότητες που μπλοκάρουν την έκδοση νέων συντάξεων

Ενάμιση και πλέον χρόνο μετά την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης (νόμος 4387/2016), σε εκκρεμότητα παραμένουν τουλάχιστον 10 καίριας σημασίας θέματα, μεταξύ των οποίων και κάποια που αποτελούν πρόσκομμα στην οριστική έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Για παράδειγμα, ένα σημαντικό ποσοστό των συνταξιοδοτικών υποθέσεων που εκκρεμούν, από τις 13 Μαΐου 2016 και[…]

Περισσότερα »

Το σχολείο της Ραλλείου παραδίδει μαθήματα φιλοζωίας…

Ράλλειος, το μοναδικό αμιγές σχολείο Θυλέων της Ελλάδας, ένα σχολείο κόσμημα για τον Πειραιά για περισσότερα από 162 χρόνια, που διώχθηκε επί δικτατορίας και απεκαταστάθη πριν από ελάχιστα χρόνια,

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *