“Οι διαπραγματεύσεις του κ. Βαρουφάκη κόστισαν 86 δισ.”

Οξύτατη κριτική άσκησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση με την Τρόικα επί υπουργείας Γιάννη Βαρουφάκη, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου.

Αφορμή στάθηκε ομιλία του τότε προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών (και νυν προέδρου του Μεγάρου Μουσικής) Νικ. Θεοχαράκη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory) του London School of Economics.

Μιλώντας στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας, στην ίδια εκδήλωση, ανέφερε ότι οι «γενναίες διαπραγματεύσεις» που διεξήγαγε ο κ. Θεοχαράκης μαζί με τονΓιάνη Βαρουφάκη, κόστισαν στον ελληνικό λαό 86 δισ. ευρώ. Ποσό που αντιπροσωπεύει όπως είπε το μέγεθος του τρίτου Μνημονίου.

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, μετά από εκροές καταθέσεων ύψους 45 δισεκ. ευρώ, επιβλήθηκαν για να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ύστερα από τις «γενναίες διαπραγματεύσεις» του κ. Θεοχαράκη και του κ. Βαρουφάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες διαπραγματεύσεις, κατέληξε σκωπτικά, οδήγησαν στην αλλαγή του ονόματος από τρόικα σε θεσμούς, και μετακίνησε την τρόικα από τα υπουργεία στο Χίλτον.

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την λύπη του για την κομματικοποιήμενη ομιλία του κ. Θεοχαράκη, στην οποία η κυβέρνηση Σαμαρά που ο ίδιος μετείχε ως υπουργός Οικονομικών περιγράφεται ως «αποικιοκρατική».

Τέλος ο κ. Στουρνάρας υπερασπίστηκε το ρόλο και τις αποφάσεις των τεχνοκρατών στην οικονομική πολιτική .

πηγή: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιτσιλής σε εφορίες: Δώστε βάρος σε ό,τι μπορεί να φέρει έσοδα

Μπορεί στα τέλη του 2016 ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής να είχε δώσει εντολή στις εφορίες για την διενέργεια 23.300 φορολογικών ελέγχων μέσα στο 2017, εκ των οποίων οι 3.500 πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και οι 19.800 μερικοί φορολογικοί έλεγχοι, ωστόσο με νέα απόφαση ζήτησε να δοθεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *