Οι νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων Border Breakers 2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurosonic Noorderslag, το ευρωπαϊκό συνέδριο και φεστιβάλ προβολής της μουσικής, ανακοίνωσαν σήμερα τους νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων Border Breakers 2015 (EBBA), τα οποία τιμούν τα καλύτερα νέα ποπ, ροκ και χορευτικά ονόματα στην Ευρώπη η εμπορική επιτυχία των οποίων έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας τους.

Υποψήφιοι για τα βραβεία μπορούσαν να είναι καλλιτέχνες οι οποίοι σημείωσαν επιτυχία πέρα από τα σύνορα της χώρας τους με την πρώτη τους διεθνή κυκλοφορία στην Ευρώπη στο χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2013 έως την 31η Ιουλίου 2014. Η επιλογή των νικητών έγινε από την εταιρεία ανάλυσης της αγοράς Nielsen Music Control με βάση τις πωλήσεις και τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις, καθώς και τις ψήφους από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και τα μουσικά φεστιβάλ που υποστηρίζουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής ταλέντων.

Τα EBBA, τα οποία πλέον διανύουν το 12ο έτος τους, χρηματοδοτούνταν προηγουμένως από το πρόγραμμα «Πολιτισμός» της ΕΕ και διοργανώνονταν από την Eurosonic Noorderslag σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (EBU), με υποστήριξη από τους οργανισμούς: Buma Cultuur, SNN, ολλανδικό υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών, επαρχία του Groningen, πόλη του Groningen και μουσική εβδομάδα.

Η Eurosonic Noorderslag προωθεί τους ευρωπαίους καλλιτέχνες και διοργανώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής ταλέντων (ETEP), το οποίο ενθαρρύνει τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής να εντάξουν στο πρόγραμμά τους νέα ταλέντα από την Ευρώπη. Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη αποτελεί το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τον τομέα του πολιτισμού και της δημιουργίας. Με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των τομέων αυτών και να προαγάγει την πολιτισμική πολυμορφία. Η ευρωπαϊκή μουσική βιομηχανία έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως προς τα δύο αυτά σημεία. Οι βραβευθέντες είναι: Klangkarussell (Αυστρία), Melanie De Biasio (Βέλγιο), MØ (Δανία), Indila (Γαλλία), Milky Chance (Γερμανία), Hozier (Ιρλανδία), The Common Linnets (Κάτω Χώρες), Todd Terje (Νορβηγία), Tove Lo (Σουηδία), John Newman (Βρετανία).

πηγή: ΝΕΡΙΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος: Έκθεση φωτογραφίας… «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου»

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος παρουσιάζει από τις 7 Μαρτίου και για περίπου 3 μήνες την κινητή φωτογραφική έκθεση της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου», η οποία αναφέρεται στη δράση του Πολεμικού Ναυτικού. Η έκθεση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα με στόχο να «ταξιδέψει» σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *