Οι προθεσμίες για τροποποιητικές φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΑΠ

Τις προθεσμίες και τις διαδικασίες υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2014 και εκπρόθεσμων δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2014, ΦΑΠ 2010-2013 και φόρου υπεραξίας ακινήτων υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

• Η εφαρμογή του Περιουσιολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2014 θα είναι διαθέσιμη μέχρι το πέρας της σημερινής ημέρας, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου.
• Η εφαρμογή για την υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει κλειστή για τις ανάγκες υλοποίησης της 2ης μαζικής εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ χορήγησης απαλλαγών και μειώσεων μέχρι την ολοκλήρωσή της. Εκτιμώμενη ημερομηνία ανοίγματος της εφαρμογής είναι η 9η Ιανουαρίου 2015.
• Η υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων ΦΑΠ 2010 – 2013, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
• Η εκκαθάριση δηλώσεων ΦΑΠ 2010-2013 για υποβολές μέχρι και 29/12/2014, θα είναι διαθέσιμη στις 31/12/2014, ενώ η επόμενη εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
• Η εφαρμογή για την έκδοση Πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ 2015 θα είναι διαθέσιμη στις 4/1/2015.
• Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. έτους 2014 θα κλείσει οριστικά σήμερα, Τρίτη, στο τέλος της ημέρας. Μετά το κλείσιμο της εφαρμογής, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται μόνο στη ΔΟΥ.
• Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις έκλεισε οριστικά την Τρίτη, στο τέλος της ημέρας.
• Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Φόρου Υπεραξίας Ακινήτων θα είναι διαθέσιμη μέχρι το πέρας της 1ης Ιανουαρίου 2015 (καταχώριση συμβολαίων ημερομηνίας 31/12/2014), λόγω αναστολής ισχύος των διατάξεων από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητείται διέξοδος… μέσω της θεωρίας του « ΣΟΚ»

Του Νίκου Μπαρδούνια….. Η θεωρία του «ΣΟΚ» αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα των ισχυρών μιας διαπραγμάτευσης, στην περίπτωση μας των δανειστών της χώρας, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους : Να ελέγξουν πλήρως την ελληνική οικονομία σε όλα τα επίπεδα, όπως τουρισμός, υποδομές, κατασκευές ( κατοικίες και οικοδομή), εργασιακές[…]

Περισσότερα »

Γ. Ντέισελμπλουμ: Δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα

Δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ερωτηθείς σχετικά αναγνώρισε ότι το σενάριο της παράτασης εξετάζεται. Ο κ. Ντέισελμπλουμε έστειλε σαφές μήνυμα ότι ο χρόνος που απομένει για την Ελλάδα είναι ελάχιστος και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *