Οι προτάσεις του ΕΒΕΠ για το λιμάνι του Πειραιά

Τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά για την ανάπτυξη του λιμανιού παραθέτει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης σε συγχαρητήρια επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι, για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, το Ε.Β.Ε.Π. προτείνει να εξετασθεί και να αντιμετωπισθεί μια σειρά ζητημάτων, όπως για παράδειγμα:

1) η βελτίωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ναυτιλίας,

2) η δημιουργία του νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, που έχει καθυστερήσει σημαντικά,

3) η εξυγίανση των ακτοπλοϊκών εταιρειών,

4) η περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η δημιουργία «homeport» στον Πειραιά,

5) τα κίνητρα για την ανάπτυξη των ναυτιλιακών «cluster»,

6) η αναβίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,

7) η απρόσκοπτη συνέχιση των επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά, με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

“Σήμερα, καθώς η Χώρα πασχίζει να αφήσει πίσω της τα σημάδια της παρατεταμένης, πρωτόγνωρης ύφεσης, έχει μόνο μια επιλογή: την εφαρμογή ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης, με έμφαση στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της οικονομίας. Ως εκ τούτου, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του παραγωγικού κόσμου, δεσμευόμαστε για συνεργασία και συμπόρευση μαζί σας στα κρίσιμα ζητήματα της πατρίδας μας'” τόνισε ο κ. Κορκίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

60 δισ. ευρώ χάνονται ετησίως στην Ε.Ε. λόγω των απομιμήσεων

Οι ετήσιες απώλειες λόγω παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας σε 11 βασικούς τομείς της οικονομίας στην ΕΕ αγγίζουν τα 60 δισ. ευρώ ετησίως και σε ό,τι αφορά στη χώρα μας οι απώλειες σε πωλήσεις

Περισσότερα »

“Σημαντικά βήματα προόδου στην Κυπριακή οικονομία…”

Η κυπριακή οικονομία και ο τραπεζικός τομέας έχουν πλέον σταθεροποιηθεί, και έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου για τη δημιουργία ενός νέου οικονομικού μοντέλου για τη χώρα, ωστόσο “τα θετικά αποτελέσματα δεν μας εφησυχάζουν και δεν σηματοδοτούν τη χαλάρωση της προσπάθειας”, αλλά “μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *