ΟΛΜΕ: Η αξιολόγηση έχει στόχο τη μισθολογική καθήλωση

Της Κωνσατντίνας Πετούση

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η διαδικασία αυτοξιολόγησης των εκπαιδευτικών, που ζητά να εφαρμοστεί το υπουργείο Παιδείας. Ο Νίκος Παπαχρήστος, μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ μιλώντας στο Κανάλι 1 έκανε λόγο για το πρώτο στάδιο μίας σκληρής ατομικής αξιολόγησης, που δεν έχει στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα νέα παιδιά αλλά ούτε και τις καλύτερες υποδομές. Αντίθετα «στόχο έχει τη μισθολογική καθήλωση της πλειοψηφίας των συναδέλφων».

Ανέφερε δε, ότι το υπουργείο Παιδείας θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχουν ποσοστά αποτυχίας, χαρακτηρίζοντας το γεγονός παράλογο και αντιεπιστημονικό. Όπως τόνισε «ήδη το υπουργείο έχει αποφασίσει ότι το 30% των εκπαιδευτικών που διεκδικούν να μεταβούν από τον βαθμό Γ’ στον Β’ είναι ακατάλληλο προς προαγωγή».

Ο κ. Παπαχρήστος έκανε λόγο για απαράδεκτο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, ζητώντας την άμεση αναθεώρησή του, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, τόνισε ότι ο ίδιος αρνείται να συζητήσει με την Ομοσπονδία. «Παρόλο που η διαδικασία της αξιολόγησης και ειδικότερα της αυτοαξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον υπουργό δεν έχουμε συναντηθεί εδώ και μήνες».

Κλείνοντας ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, επισήμανε ότι το υπουργείο πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει ποιοτική εκπαίδευση ερήμην των εκπαιδευτικών, εκφράζοντας φόβους ότι σε διαφορετική περίπτωση και η επόμενη σχολική χρονιά θα είναι χρονιά αναταραχής για την εκπαίδευση. Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό «καθώς είναι και πανεπιστημιακός, επομένως θεωρητικά ανήκει στο χώρο της εκπαίδευσης, να αντιληφθεί τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών νοτιοανατολικά της Κρήτης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε το πρωί νοτιοανατολικά της Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή νοτίως του Αγίου Νικολάου και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Περισσότερα »

Πάνω από 100.000 οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές του ’16

Περισσότεροι από 100.000 είναι οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν στις 16 Μαΐου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και στις 17 Μαΐου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων όλων των κατηγοριών ανέρχεται συγκεκριμένα σε 103.366 με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *