Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ενώπιον του ΠτΔ

Ώρα δουλειάς για τη νέα κυβέρνηση, η οποία ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρουσία και του πρωθυπουργού. Το νέο κυβερνητικό σχήμα μαζί με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο, αριθμεί 45 μέλη (15 υπουργοί, 16 αναπληρωτές υπουργοί και 12 υφυπουργοί).

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων. Λόγω της αναχώρησης του κ. Τσίπρα για τις Βρυξέλλες δεν πραγματοποιήθηκε υπουργικό συμβούλιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, δήλωσε το έργο είναι δύσκολο, τα προβλήματα είναι βαρίδια και έχουμε μπροστά μας ανηφορική πορεία, όλα τα άλλα τα απαντάει ο λαός. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ορκωμοσία τόνισε ότι είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά, σημειώνοντας πως είναι ώρα ευθύνης. Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι το νέο υπουργικό είναι μία κυβέρνηση μάχης και ευθύνης, επισημαίνοντας την ανάγκη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δύσκολης συγκυρίας και στο λαϊκό αίτημα για σκληρή δουλειά.

Από την ορκωμοσία έλειπαν δύο μέλη της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Ο κ. Μουζάλας δεν ορκίστηκε σήμερα, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Όσον αφορά στον κ. Μάρδα εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της θέσης του υφυπουργού Εξωτερικών.

πηγή: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαξίμου: Η ταύτιση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα συνεχίζεται

«Η ΝΔ επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιό της. Να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες», σημειώνει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου: «Η ΝΔ επιχαίρει με την κατάσταση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *