Ο Ερωτευμένος Σοπέν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Της Κατερίνας Πααπγεωργίου

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Λυρική Σκηνή παρουσιάζει από την Πασκευή 9 Μαίου το έργο “Ερωτευμένος Σοπέν” που θα επαναληφθεί 10, 11 και 13 Μαίου.Πρόκειται για μπαλέτο σε δυο πράξεις του Γιανίκ Μποκέν, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Γκαίτε “Τα Πάθη του νεαρού Βέρθερου”.

Στο έργο που αναφέρεται στον τραγικό έρωτα του ποιητή Βέρθερου για την νεαρή όμορφη Σαρλότε, έχει τροποποιηθεί μονάχα ο χρόνος του ερωτικού δράματος, ενώ έχουν προστεθεί και κάποιες σκηνές από τον χορογράφο Γιανίκ Μποκέν που είναι χορευτής και που για πρώτη φορά μ΄αυτό το έργο δοκιμάζεται στην χορογραφία.Πρόκειται για μια παραγωγή που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο στην Τουρκία με μεγάλη επιτυχία.

Συμμετέχουν οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de ballet της ΕΛΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης στο Θέατρο Αθηνά

Ο Θανάσης ένας φτωχός και αγράμματος επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Η Ρένα Νταλκά μεγάλο αστέρι του Μπουζουκιού τον βοηθάει να βρει δουλειά. Σερβιτόρος, φωτογράφος βοηθός φαρμακοποιού, αστυφύλακας μέχρι και διατητής αγώνων πυγμαχίας.  Από γκάφα σε γκάφα κι από πλάκα σε πλάκα δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *