Ο Μίκης «απέρριψε» τον Αλέξη αλλά στηρίζει Δρίτσα

Ο Μίκης Θεοδωράκης αν και ξεκαθάρισε πριν από λίγες ημέρες ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα κόμμα έκανε προσωπική εξαίρεση στο πρόσωπο του Θοδωρή Δρίτσα και είναι ο πρώτος μεταξύ δεκάδων ανθρώπων των τεχνών, της διανόησης, των γραμμάτων αλλά και πανεπιστημιακών που δηλώνουν ανοιχτά τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία Πειραιά.

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, αξίζει να σημειωθεί πως δεν συνυπογράφει αντίστοιχο κείμενο στήριξης για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα ως επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για συμπόρευση μεταξύ του πολιτικού φορέα που είχε ξεκινήσει ο κ. Θεοδωράκης με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ευοδώθηκε.

Η στήριξή του λοιπόν στο πρόσωπο του κ. Δρίτσα και στον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας» που διεκδικεί το Δήμο Πειραιά, αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή που υπερβαίνει τα κομματικά κριτήρια και υπαγορεύεται από την… ιδιαιτερότητα του προσώπου που, όπως περιγράφεται και στο κείμενο στήριξης, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την υποψηφιότητα Δρίτσα την καλύτερη για την πόλη και εγγυώνται την «επάνοδό» της ως κοιτίδα πολιτισμού και παιδείας.

Ο κ. Δρίτσας ανακοίνωσε, με την ιδιαίτερη πάντοτε σεμνότητα που τον διακρίνει, τη στήριξη προς το συνδυασμό που ηγείται, τόσο του κ. Θεοδωράκη όσο και περισσότερων από 100 ακόμη ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων σε μια φιλική συνεστίαση το βράδυ της Τρίτης.

Όπως τόνισε, η πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Πειραιά, εξαιτίας του ιδιόμορφου πάζλ των υποψηφιοτήτων σημειώνοντας πως τα «μάτια όλων είναι στραμμένα στην πόλη μας» και συμπληρώνοντας πως «τα μηνύματα που λαμβάνει ο ίδιος και οι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι πως το Λιμάνι της Αγωνίας θα διεκδικήσει το Δήμο με είσοδο στο δεύτερο γύρο των εκλογών».

«Η στήριξη από τον Μίκη Θεοδωράκη και άλλους σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών μας δεσμεύει και μας γεννά πρόσθετες ευθύνες. Κρατώ την έκφρασή τους: ονειρευόμαστε πάλι τον Πειραιά όρθιο, παραγωγικό, παρεμβατικό, αληθινό λιμάνι πολιτισμού και παιδείας. Αυτό είναι το δικό μας όραμα. Να κάνουμε τον Πειραιά μια πόλη σύγχρονη, όμορφη, ζωντανή και ανθρώπινη» ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

Περισσότερες από 100 προσωπικότητες

Μεταξύ των 100 και πλέον υπογραφόντων είναι οι: Λουκιανός Κηλαηδόνης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μάνος Στεφανίδης, Νίκος Διαμαντής, Γιάννης Αδαμάκης, Γιώργος Ανδρέου, Χάρης Βρόντος, Κάτια Γέρου, Κώστας Γιαβρόγλου, Χάρης Γολέμης, Νίκος Δαφνής, Κώστας Δουζίνας, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Νίκος Θεοτοκάς, Γιώργος Καρυπίδης, Κυριάκος Κατζουράκης, Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Κοντός, Παναγιώτης Κουνάδης, Άννα Κουρή, Θάνος Μικρούτσικος, Κώστας Παπαγεωργίου, Μάνια Παπαδημητρίου, Σπύρος Παπαϊωάννου, Γιάννης Πατίλης, Δημήτρης Πουλικάκος, Άλκης Ρήγος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Ντίνος Σιώτης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Βάσιας Τσοκόπουλος, Δημήτρης Φόρτσας και Διονύσης Χαριτόπουλος. Σημειώνεται πως κάποιοι εκ των υπογραφόντων έχουν εκφράσει τη στήριξή του και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσιπρα για τη διεκδίκηση της προεδρίας τη Κομισιόν, οι συντριπτική πλειοψηφία όμως όσων στηρίζουν την υποψηφιότητα Δρίτσα είναι καθαρά «υποστηρικτές» του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας».

Χαριτολογώντας δε και στο περιθώριο των ανακοινώσεων σχετικά με το κείμενο στήριξης αναφέρθηκε και σε μία «έμμεση» υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από τη Μόσχα. Όπως ανέφερε ο κ. Δρίτσας, κατά το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα η πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Βαλεντίνα Μεντβιένκο, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις θετικές αναμνήσεις που είχε από το πολύτιμο έργο τού τότε «προέδρου της επιτροπής Ελληνο- Ρωσικής Φιλίας» του Κοινοβουλίου, που ήταν ο ίδιος ο Θοδωρής Δρίτσας και έστειλε τις ευχές της για επιτυχία του υποψηφίου του «Λιμανιού» στον αγώνα του.

Τέλος ο κ. Δρίτσας ευχαρίστησε θερμά τους Μάνο Στεφανή και Νίκο Διαμαντίδη που ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης των υπογραφών στήριξης αλλά και τους δημιουργούς του προεκλογικού σπότ του Λιμανιού της Αγωνίας με πρώτο τον Θάνο Μικρούτσικο που αν και δεν είναι γνωστό είναι ο δημιουργός της μουσικής που «ντύνει» το σποτ αλλά και τον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή, τον Πειραιώτη ηθοποιό και θεατράνθρωπο Γιώργο Κιμούλη, για την προθυμία του να τον στηρίξει με την παρουσία του και τη συμμετοχή του, την ηθοποιό Κάτια Γέρου για τη ζωντανή αφήγησή της στο μήνυμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το Ετήσιο Τακτικό της Συνέδριο  στα Ιωάννινα  από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Το Συνέδριο αυτό διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, για το μέλλον της χώρας μας, χρονική συγκυρία. Καλούμαστε όλοι οι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *