“Ο Πειραιάς είναι αντίθετος με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού”

Στην κοινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ με αιρετούς και φορείς του Πειραιά που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, συμμετείχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Κύριος άξονας συζήτησης ήταν το θέμα της πώλησης του ΟΛΠ και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για να αντισταθεί ο Πειραιάς στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μώραλης τόνισε: “Έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την άποψη μας προεκλογικά. Δεν θέλουμε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Πόλη και λιμάνι για εμάς είναι έννοιες ταυτόσημες και συνδεδεμένες. Μελετήσαμε προεκλογικά το Ευρωπαϊκό Λιμενικό Σύστημα και διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά πως το μοντέλο που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν έχω λόγο να μην καλωσορίσω τον Κινέζο Πρωθυπουργό και τη θεμιτή του επιθυμία για συνέργειες με την Ελλάδα, ωστόσο είναι σαφές πως ο Πειραιάς είναι ενιαία αντίθετος με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού που προωθεί η Κυβέρνηση”.

Ο Γιάννης Μώραλης πρότεινε να υπάρξει άμεσα διάλογος με την Κυβέρνηση, ενώ επισήμανε την ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες για τις εξελίξεις στο λιμάνι καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “οι πειραιώτες πιστεύουν ότι πρόκειται για μια αντιπαράθεση εργαζομένων του λιμανιού και της Κυβέρνησης. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Τους θέλουμε δίπλα μας. Τους πολίτες εκπροσωπούμε και γι΄ αυτούς θα παλέψουμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Πειραιά… Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. κατά του παρεμπορίου

Συνεχίστηκε χθες και σήμερα Πέμπρη επιχείρηση με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας στην πλατεία Ιπποδάμειας, στην οδό Αλιπέδου και τους γύρω δρόμους, με στόχο την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *