“Ο Πειραιάς είναι αντίθετος με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού”

Στην κοινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ με αιρετούς και φορείς του Πειραιά που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, συμμετείχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Κύριος άξονας συζήτησης ήταν το θέμα της πώλησης του ΟΛΠ και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για να αντισταθεί ο Πειραιάς στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μώραλης τόνισε: “Έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την άποψη μας προεκλογικά. Δεν θέλουμε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Πόλη και λιμάνι για εμάς είναι έννοιες ταυτόσημες και συνδεδεμένες. Μελετήσαμε προεκλογικά το Ευρωπαϊκό Λιμενικό Σύστημα και διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά πως το μοντέλο που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν έχω λόγο να μην καλωσορίσω τον Κινέζο Πρωθυπουργό και τη θεμιτή του επιθυμία για συνέργειες με την Ελλάδα, ωστόσο είναι σαφές πως ο Πειραιάς είναι ενιαία αντίθετος με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού που προωθεί η Κυβέρνηση”.

Ο Γιάννης Μώραλης πρότεινε να υπάρξει άμεσα διάλογος με την Κυβέρνηση, ενώ επισήμανε την ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες για τις εξελίξεις στο λιμάνι καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “οι πειραιώτες πιστεύουν ότι πρόκειται για μια αντιπαράθεση εργαζομένων του λιμανιού και της Κυβέρνησης. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Τους θέλουμε δίπλα μας. Τους πολίτες εκπροσωπούμε και γι΄ αυτούς θα παλέψουμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H εφημερίδα “Κοινωνική” στη… Βουλή για τα Δημοτικά Ραδιόφωνα!

Στο koinoniki.gr αλλά και στο έντυπο φύλλο της εφημερίδας δημοσιεύτηκε στις 5/6/2016 άρθρο με τίτλο: «Κανάλι Ένα: Το ψήφισμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημοτικών ΜΜΕ». Στο άρθρο γινόταν πλήρης αναφορά στην δυναμική παρουσία του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» στο πρώτο πανελλήνιο συνέδριο δημοτικών ραδιοσταθμών στην Τρίπολη. Οι προτάσεις[…]

Περισσότερα »

Σφράγιση συγκροτήματος εργατικών κατοικιών στη Δραπετσώνα

Σε χρονίζουσα ανθυγιεινή εστία, επικίνδυνη πρωτίστως σε βάρος των διαμενόντων αλλά γενικότερα και των περίοικων, έχει μετατραπεί το συγκρότημα εργατικών κατοικιών «Καππαδοκία» επί των οδών Μ. Μπότσαρη- Ψαρρών- Σωκράτους, στη Δραπετσώνα. Αυτό διαπιστώθηκε σε αυτοψία ελεγκτών της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβάλλοντος Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, η οποία έγινε,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *