Ο πιστωτικός στραγγαλισμός αντικατέστησε τα ιμπεριαλιστικά κανόνια

Την άποψη ότι για την ν Ελλάδα η ευρω-υποταγή σε προτάσεις άγριας λιτότητας και στα μνημονιακά προγράμματα δεν είναι καθόλου μονόδρομος εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός υποστήριξε πως η Ελλάδα καταστρέφεται ανηλεώς εδώ και πέντε χρόνια από τα μνημονιακά προγράμματα, ενώ εδώ και πέντε μήνες υφίσταται από τους «θεσμούς» μια άθλια μακκιαβελική αντιμετώπιση και ένα αργό βασανιστήριο.

«Ουδέποτε χώρα έχει αντιμετωπισθεί από τα ευρωατλαντικά κέντρα εξουσίας με ένα τόσο ωμό και αδίστακτο σχέδιο εξουθένωσης και εκβιασμού όσο η Ελλάδα», σημείωσε και προσέθεσε πως παλιότερα οι εκβιασμοί εναντίον μικρότερων χωρών λάβαιναν χώρα με τα ιμπεριαλιστικά κανόνια και τώρα έχουν αντικατασταθεί με τον πιστωτικό στραγγαλισμό και την εξώθηση σε αναγκαστικό κλείσιμο των τραπεζών.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός καλείται να μη λυγίσει στους εκβιασμούς και αντίθετα να επιδείξει δύναμη, αντοχή και αγωνιστικό πνεύμα αντάξιο των μεγάλων παραδόσεών του.

«Τα βρώμικα μακιαβελικά σχέδια σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού δεν πρέπει να περάσουν. Αντίθετα χρειάζεται να βρουν απέναντί τους ένα αδιαπέραστο ενωμένο λαϊκό μέτωπο αντίστασης, επιμονής και προοπτικής», ανέφερε.

Κατά τον ίδιο, η χώρα πρέπει να φτάσει ομαλά μέχρι την Κυριακή του δημοψηφίσματος στις κάλπες, προκειμένου ο ελληνικός λαός να διατρανώσει με την ψήφο του ένα «πανίσχυρο» αγωνιστικό «ΟΧΙ» στις προτάσεις εξόντωσης και εξουθένωσης των παιδιών του.

Όπως προσέθεσε για την Ελλάδα δεν είναι καθόλου μονόδρομος η ευρω-υποταγή σε προτάσεις άγριας λιτότητας και στα μνημονιακά προγράμματα συνέχισης και κλιμάκωσης της κατεδάφισης και της λεηλασίας.

«Η Ελλάδα δεν είναι ούτε όμηρος ούτε παγιδευμένη. Αντίθετα, διαθέτει, με τη θέληση και τον αγώνα του ελληνικού λαού, πολλούς δρόμους για να αντιμετωπίσει όσους επιμένουν να επιβάλλουν στον τόπο μας νεοαποικιακά δεσμά και ληστρικές πολιτικές», τόνισε.

Κατά τον ίδιο το ισχυρό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στις κάλπες της Κυριακής θα είναι πρώτα απ’ όλα ένα μεγάλο «ναι» σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ελλάδα, που είναι αποφασισμένη, παρά και ενάντια σε όποιες προσωρινές δυσκολίες, να υπερασπίσει την αξιοπρέπεια, τις δημοκρατικές παραδόσεις και το μέλλον του λαού μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αρχείο οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Γιώργο Αποστολόπουλο. Η πορισματική έκθεση του εισαγγελέα Πάνου Παναγιωτόπουλου αναφέρει ότι «δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη». Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας έκρινε ότι το ηχογραφημένο και  μαγνητοσκοπημένο υλικό[…]

Περισσότερα »

Ασκήσεις αριθμητικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το εκρηκτικό σκηνικό που επικρατεί στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, επαναφέρει στην πρώτη γραμμή σενάρια σχετικά με τη δυνατότητα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μέλλον της κυβέρνησης και το χρόνο των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι δεν πρόκειται να κάνει δημοψήφισμα ή να κάνει …πάσα την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *