“Delicious” Παγωτό… Σοκολάτα με κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 350 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ με 35% λιπαρά, κρύα
  • 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας

Επιμέλεια: Σοφία Χατζηνικολάου

Εκτέλεση:

Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί. Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ σε παχύρρευστη μορφή. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα ΝΟΥΝΟΥ στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας. Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωστό και εύκολο μαύρισμα… χωρίς εγκαύματα

Tης Βαρβάρας Βαγιανού… Το καλοκαίρι είναι εδώ και πλέον όλοι έχουμε αρχίσει χαιρόμαστε τον ήλιο και τη θάλσσσα. Οι νέοι ξεχύνονται στις παραλίες, και αναζητούν λίγη ηρεμία στα καταγάλανα νερά της χώρας μας, στις πιο όμορφες παραλίες, με αμμουδιά και βοτσαλάκια, σε παραλίες για όλα τα γούστα. Μέσα σε όλα αυτά,[…]

Περισσότερα »

Α. Σ. Υγειονομικών (Τζάνειο): “Ο νόμος της αξιολόγησης είναι αντιλαϊκός”

“Ο νόμος της αξιολόγησης είναι αντιλαϊκός. Να μείνει στα χαρτιά. Να μην υλοποιηθεί μέχρι να καταργήσουμε και το νόμο και τους εμπνευστές του”. Αυτό τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στο Τζάνειο. Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ο νόμος της αξιολόγησης είναι αντιλαϊκός. Να μείνει στα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *