Παιδικό επισκεπτήριο από σήμερα στις φυλακές Πάτρας

Το «Παιδικό Επισκεπτήριο» της φυλακής Πατρών εγκαινίασαν σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευτύχης Φυτράκης.

Το «παιδικό επισκεπτήριο» της φυλακής Πατρών είναι ο δεύτερος χώρος αυτού του τύπου που εγκαινιάζεται σε φυλακή στην Ελλάδα και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα.

Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που προσομοιάζει με παιδικό δωμάτιο, όπου οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους. Η διαμόρφωση του χώρου επετεύχθη χάρις στη συνεργασία του τεχνικού προσωπικού της φυλακής και των κρατουμένων που με προσωπική εργασία συνεισέφεραν στο τελικό αποτέλεσμα. Η επίπλωση του χώρου και τα παιχνίδια προέκυψαν από δωρεές.

Το «παιδικό επισκεπτήριο» της φυλακής Πατρών είναι ο δεύτερος χώρος αυτού του τύπου που εγκαινιάζεται σε φυλακή στην Ελλάδα και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα. Με τη διατήρηση της επαφής γονέων-κρατουμένων και παιδιών σε «παιδικά δωμάτια» βελτιώνονται οι δείκτες ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, ενδυναμώνονται οι οικογενειακοί δεσμοί και τελικά μειώνονται οι αναπόδραστες αρνητικές συνέπειες που επιφέρει ο εγκλεισμός. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η ομαλή κοινωνική και οικογενειακή επανένταξη του κρατούμενου και κατά συνέπεια μειώνονται οι πιθανότητες υποτροπής, δηλ. υλοποιείται η αληθινή αντεγκληματική πολιτική.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής του Κ.Κ. Πατρών κ. Αντώνης Ζήκος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ανδρέας Ριζούλης, ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών κ. Ευριπίδης Νικολάου και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

Μετά το πέρας των εγκαινίων, η Αναπληρώτρια Υπουργός με τον Γενικό Γραμματέα επισκέφθηκαν την αυτόνομη εκπαιδευτική δομή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει στη φυλακή από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος. Το νέο αυτό Σχολείο θα είναι αυτόνομο και θα στεγάζεται σε νέους, περισσότερο άνετους χώρους. Σημειώνεται ότι το επόμενο εκπαιδευτικό έτος θα λειτουργήσουν τέσσερα (4) επιπλέον Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε φυλακές της χώρας (Δομοκό, Νιγρίτα, Μαλανδρίνο, Χανιά), υλοποιώντας έτσι την κοινή επιλογή των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας για παροχή εκπαίδευσης σε κάθε φυλακή και κάθε κρατούμενο που το θέλει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα παραμείνουμε τουλάχιστον δύο μέρες στο Σύνταγμα

Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες, που θα κατέβουν μαζικά στην Αθήνα την Παρασκευή. «Η κάθοδος θα είναι περιφρουρημένη και με επιμονή σε αυτά που ζητάμε χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και[…]

Περισσότερα »

Β. Ελλάδα: Μποϊκοτάζ στις εκδρομές στην Τουρκία

Στο μηδέν έπεσαν οι οργανωμένες εκδρομές από την βόρεια Ελλάδα προς Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, εξαιτίας της παρατεταμένης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές. Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Βύρων Θεολόγης μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, σημείωσε ότι στην ευρύτερη περιοχή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *