Γ. Παπανδρέου: Ευθύνες στην κυβέρνηση για “Μπαλτάκο”

Οι ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση Μπαλτάκου, η οποία χαρακτηρίζεται «οικογενειακή υπόθεση της δεξιάς», είναι «προφανείς» και η απομάκρυνση του γγ του υπουργικού Συμβουλίου «δεν αρκεί», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι το «κυρίαρχο διακύβευμα είναι η Δημοκρατία» και γι΄αυτό προσθέτειείναι «επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».
Επιπλέον κάνει λόγο για «μια οικογενειακή υπόθεση» της δεξιάς, με πρωταγωνιστές του κυρίους Παναγιώτη Μπαλτάκο και Ηλία Κασιδιάρη, η οποία όπως λέει αναδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, μείζονα διακυβεύματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία.
Κυρίαρχο διακύβευμα τονίζει είναι η Δημοκρατία και συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση των αντιδημοκρατικών αντιλήψεων και πρακτικών που έχουν εμπεδωθεί και αφορούν τους θεσμούς και την λειτουργία τους.
Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι αυτή την εθνικά κρίσιμη στιγμή, που δοκιμάζεται η αντοχή και η υπομονή του Ελληνικού λαού, μέσα από μια επίπονη δημοσιονομική προσαρμογή, η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει το πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος.
Το αντίθετο συνέβη, λέει και κατηγορεί την κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, ότι αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης και του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και του χρέους.
«Μάλιστα, όχι μόνον δεν υπερασπίστηκε μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει μετά το 2009, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τις αποδόμησε» τονίζει ο κ. Παπανδρέου και συνεχίζει το κατηγορώ του λέγοντας ότι η κυβέρνηση έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας.
«Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ’ οφελεία της χώρας και των Ελλήνων;» διερωτάται ο κ. Παπανδρέου και υπογραμμίζει ότι οι ευθύνες είναι προφανείς και η απομάκρυνση του κ. Μπαλτάκου δεν αρκεί.
Η Ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, έχουν ανάγκη από ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους, που να λειτουργεί με αρχές, αξίες, θεσμούς, με σεβασμό στην λειτουργία τους, με διαφάνεια και ευνομία και όπως επισημαίνει αυτό παραμένει εδώ και χρόνια το διακύβευμα.
Οι σημερινές εξελίξεις, καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός, αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Πηγή:naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση με άνισους όρους”

«Προσπαθούμε με διάλογο να βρεθούν τα κοινά σημεία, ώστε κανείς να μην μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε εμμονικοί, στόχος μας είναι να κλείσει σύντομα η συμφωνία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Τόνισε πάντως ότι γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση με άνισους όρους και σημείωσε πως η κυβέρνηση[…]

Περισσότερα »

Και την 7η ημέρα εγένετο… πρόοδος

Με εκπροσώπους της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας να χρησιμοποιούν για πρώτη φορά τη λέξη «πρόοδος» σε αυτό τον γύρο των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 χθες το βράδυ η έβδομη ημέρα των εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεων. Το ραντεβού σε επίπεδο επικεφαλής του κουαρτέτου και αρμοδίων υπουργών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *