Παραδοσιακές εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» στον Πειραιά, παραβρέθηκε το Σάβαβτο στην πλατεία Κοραή, σε μια μεγάλη γιορτή για την παράδοση, όπου τα  μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας Κεφαλληνίων και Ιθακησίων, της Ένωσης Γυναικών Κρήτης,της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»και της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», ξεδίπλωσαν την ιστορία του κάθε τόπου, με τη μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς τους.   

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μώραλης, τόνισε: «Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας», είχαμε 60 εκδηλώσεις, ήταν εδώ, οι σύλλογοι του Πειραιά, είδαμε ωραία χορευτικά, ακούσαμε ωραία τραγούδια. Να ευχαριστήσω και την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και τους Κεφαλληνίους και τους Ιθακήσιους, τον Σύλλογο Γυναικών Κρήτης και Αιγαίου και την Ένωση  Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» για τη συμμετοχή τους. Είναι στο πλαίσιο της μεγάλης συμμετοχής που είχαμε από φορείς της πόλης και συλλόγους. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Νομίζω ότι όσοι είδαμε αυτό το πρόγραμμα στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά, περάσαμε καλά και εύχομαι να γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν στην πόλη».

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Πειραιά παραβρέθηκε στη Φρεαττύδα, όπου πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Μάχη της Κρήτης από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», όπου μέλη της τραγούδησαν έντεχνα και ριζίτικα τραγούδια και χόρεψαν κρητικούς χορούς. Ακολούθησε συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Σγουρός: “ΣΔΙΤ… Από το ανάθεμα στην προτροπή”

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης (οι Αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομίας & Ανάπτυξης) κατέληξαν στην κοινή, όσο και αυτονόητη, διαπίστωση ότι οι διατιθέμενοι από το ΕΣΠΑ πόροι ύψους 800 εκ. € δεν επαρκούν ώστε να χρηματοδοτηθούν οι προγραμματισμένες[…]

Περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταθέτει πρόταση για την ανάπτυξη

Ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και ελπίδας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ανοίγοντας την καλλιτεχνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στη Στοά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ σηματοδοτώντας την έναρξη του οδοιπορικού για την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως Παγκόσμιος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *