Παρουσίαση του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

Στην παρουσίαση του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων, στο πλωτό μουσείο της πόλης μας HellasLiberty, στην Ακτή Βασιλειάδη, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Την ξενάγηση στο ναυτικό μουσείο Liberty, πραγματοποίησε ο πρόεδρός του Ευάγγελος Κούζηλος, αναφερόμενος στην ιστορία των πλοίων και τη συμμετοχή τους στον β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης και βουλευτές.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, επισήμανε:

“Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, το οποίο θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά του ΟΛΠ, θα είναι ένα πρωτοποριακό μουσείο, και ως προς τη θεματολογία και ως προς την εξωτερική μορφή, αφιερωμένο αποκλειστικά στην ενάλια αρχαιολογία, κάτι που έλλειπε από μια χώρα, με τόσο πλούσια ναυτική ιστορία, όπως είναι η Ελλάδα. Στο χώρο αυτό θα φιλοξενηθούν χιλιάδες ευρήματα, τα οποία προέρχονται από υποβρύχιες αυτοψίες, έρευνες και ανασκαφές στις ελληνικές θάλασσες και  θα συμβάλει στην ανάδειξη τους, καθώς μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστα σε αποθηκευτικούς χώρους. Ένα πλούσιο αρχαιολογικό υλικό, από τους προϊστορικούς έως τους νεότερους χρόνους“.

Παράλληλα συμλήρωσε πως: “Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Ο Πειραιάς με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας βρέθηκε στο επίκεντρο της χώρας και της Ευρώπης. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με πολύ μακρά ιστορία, με τη ναυτοσύνη, με τη θάλασσα. Μια πόλη που άξιζε να αναλάβει αυτή τη διοργάνωση. Το συνέδριο για την Ευρωπαική Ημέρα Θάλασσας ήταν αξιόλογο, είχαμε ρεκόρ συμμετοχών, βγήκαν ουσιαστικά συμπεράσματα.

Οι διήμερες εκδηλώσεις στην πόλη, με χαροποιούν ιδιαίτερα όχι μόνο για το εύρος και τη διαφορετική θεματολογία, αλλά  γιατί όλη η πόλη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Φορείς, επιχειρήσεις, δημότες, εθελοντές, συστρατεύθηκαν όλοι μαζί μας. Το δεύτερο γεγονός ήταν η Γενική Συνέλευση Λιμένων της Ευρώπης, εδώ στον Πειραιά. Τριακόσιοι εκπρόσωποι των λιμανιών της Ευρώπης συζήτησαν για την Ευρωπαική πολιτική της θάλασσας.

Το τρίτο γεγονός ήταν το Posidonia Sea Tourism Forum, όπου ο Δήμος Πειραιάς είχε περίπτερο με την τουριστική καμπάνια «DestinationPiraeus». Στον Πειραιά έχουμε τα δικά μας μεγάλα γεγονότα που μας κάνουν να χαιρόμαστε και να χαμογελάμε. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν και να πω ότι ως Δημοτική Αρχή θέλουμε, ανεξάρτητα από το που θα γιορτάζει η Ευρωπαική Επιτροπή τη θάλασσα κάθε χρόνο, να γίνει θεσμός το τριήμερο εκδηλώσεων κάθε τέλος Μαΐου στην πόλη. Να γιορτάζουμε κάθε χρόνο τη σχέση της πόλης με τη θάλασσα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις»

Ο Κλάδος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας «Ψυχιατρική και Θρησκεία» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις». Περιλαμβάνονται δυο εκδηλώσεις με δυο

Περισσότερα »

Η Ιφιγένεια διεκδικεί τα… δεδουλευμένα της !

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Μια από τις ωραιότερες τραγωδίες του Ευρυπίδη “Η Ιφιγένεια στην χώρα των Ταύρων” με γνωστούς και σοβαρούς ηθοποιούς θα δούμε σήμερα Παρασκευή και αύριο στην Επίδαυρο, χωρίς οι περισσότεροι θεατές να γνωρίζουν την τραγωδία που ζουν όλο αυτόν τον καιρό οι απλήρωτοι εδώ και τρείς μήνες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *