Πειραιάς: Σε κέντρα φιλοξενίας ακόμη 200 πρόσφυγες

Στα κέντρα φιλοξενίας σε Λαύριο, Ριτσώνα και Γραμματικό αναμένεται να μεταφερθούν με πούλμαν από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 200 πρόσφυγες, οι οποίοι λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας διανυκτέρευσαν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των λιμενικών, συνολικά 4.000 άτομα θα βρίσκονται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, μετά την άφιξη εντός της ημέρας δύο πλοίων από νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 1 με 511 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη αλλά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» που μεταφέρει 23 πρόσφυγες από το Καστελόριζο.

Στο μεταξύ, οι λιμενικές και οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες ότι η μεταφορά τους σε πιο ασφαλείς και λειτουργικές δομές δεν θα τους εγκλωβίσει και ότι προς το παρόν τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά.

Για τον λόγο αυτό, με τη βοήθεια μεταφραστών σε πολλούς από τους μετανάστες και πρόσφυγες επέδειξαν βίντεο και φωτογραφίες από διάφορα κέντρα φιλοξενίας που πρόκειται να μεταφερθούν.

Σημειώνεται ότι ένα εσωτερικό δίκτυο πληροφόρησης, που δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα, συνεχίζει να ενημερώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά να μη μετακινηθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας καθώς θα εγκλωβιστούν και ότι σύντομα δικοί τους άνθρωποι θα μπορέσουν να τους οδηγήσουν από άλλες οδούς εκτός ελληνικών συνόρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *