Περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στη Θεσσαλονίκη

Η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA, η οποία θα υλοποιηθεί μέχρι το 2017 σε 14 πόλεις της Ελλάδας, έχει πρώτο σταθμό στην περιφέρεια την πόλη της Θεσσαλονίκης, για το διάστημα 11 έως 26 Μαρτίου 2015. 

Η Εκστρατεία υποστηρίζεται από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης εκστρατείας που η HELMEPA πραγματοποίησε σε 12 πόλεις μεταξύ 2011-2014, με τη συμμετοχή 13.500 μαθητών και 1.000 εκπαιδευτικών. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον και η πληροφόρησή τους για τη ναυτιλία και τις σχετικές με αυτήν και τη θάλασσα επιστήμες.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την ευγενική φιλοξενία του Κολλεγίου Ανατόλια θα λειτουργήσει Έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00, στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης Bissell του American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια.

Στο διάστημα λειτουργίας της Έκθεσης, η HELMEPA σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, θα μεταφέρει σε αυτήν, με δαπάνες του προγράμματος, περίπου 1.000 μαθητές από σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, από τις 17:00 έως 20:00, θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον».

Τέλος, σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια και τα τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικές δράσεις με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρούσι: Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στο Μαρούσι. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 2:30, τέσσερις  δράστες ακινητοποίησαν με την απειλή αντικειμένων υπάλληλο του πρατηρίου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύμης και Πέλικα και αφού πήραν τις εισπράξεις από το ταμείο, τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες[…]

Περισσότερα »

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του

Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του εξέδωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος και στην ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας τους για τις συναλλαγές τους. Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι κάθε ασφαλισμένος που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί: – Να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *