Πλαστά πιστοποιητικά σπουδών του προσωπικού στις Οδικές Συγκοινωνίες

Tης Κωνσταντίνας Πετούση

Πλαστά πιστοποιητικά σπουδών ή απολυτήρια λυκείου αναδεικνύουν οι έλεγχοι που γίνονται με εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στους φακέλους του προσωπικού της Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες .

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ Απόστολος Ραυτόπουλος, η επίσημη ενημέρωση που έχουν από την διοίκηση για το θέμα είναι ελλιπής. Ωστόσο από τις έως τώρα πληροφορίες τους, μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί οι φάκελοι περίπου 1.000 εργαζομένων, εκ των οποίων στους 82 βρέθηκαν είτε πλαστά πιστοποιητικά σπουδών είτε αλλοιωμένη βαθμολογία στα απολυτήρια λυκείου.

Πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στην εταιρεία μέσω ΑΣΕΠ και απασχολούνται από το 1996 –οπότε έγινε ο πρώτος διαγωνισμός ΑΣΕΠ- έως και σήμερα. Ο κ. Ραυτόπουλος αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, επισήμανε ότι «αν και οι εργαζόμενοι στο παρελθόν είχαμε καταθέσει στην εισαγγελία για τη διαδικασία πρόσληψης στην προκήρυξη του 2005, ο τότε γ.γ. του ΥΜΕ Σίμος Σιμόπουλος παρέπεμψε την διαδικασία στον ΑΣΕΠ, ο οποίος και αποφάνθηκε για τις προσλήψεις».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν ήδη σε προσωπικό με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του συγκοινωνιακού έργου, ζητώντας από την πολιτεία να προχωρήσει σε προσλήψεις ανεξάρτητα από την εν εξελίξει διαδικασία ελέγχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ (αντί 487 ευρώ που ισχύει σήμερα) και κατάργηση του ΕΚΑΣ προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα», τονίζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος. «Η πρόθεση αυτή της μνημονιακής συγκυβέρνησης οδηγεί σε γενοκτονία τους συνταξιούχους μας», αναφέρει ο υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης[…]

Περισσότερα »

Χωρίς επίδομα του ΟΑΕΔ το 90% των ανέργων

Λιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα τη Δευτέρα, στην[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *