Πλαστά πιστοποιητικά σπουδών του προσωπικού στις Οδικές Συγκοινωνίες

Tης Κωνσταντίνας Πετούση

Πλαστά πιστοποιητικά σπουδών ή απολυτήρια λυκείου αναδεικνύουν οι έλεγχοι που γίνονται με εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στους φακέλους του προσωπικού της Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες .

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ Απόστολος Ραυτόπουλος, η επίσημη ενημέρωση που έχουν από την διοίκηση για το θέμα είναι ελλιπής. Ωστόσο από τις έως τώρα πληροφορίες τους, μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί οι φάκελοι περίπου 1.000 εργαζομένων, εκ των οποίων στους 82 βρέθηκαν είτε πλαστά πιστοποιητικά σπουδών είτε αλλοιωμένη βαθμολογία στα απολυτήρια λυκείου.

Πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στην εταιρεία μέσω ΑΣΕΠ και απασχολούνται από το 1996 –οπότε έγινε ο πρώτος διαγωνισμός ΑΣΕΠ- έως και σήμερα. Ο κ. Ραυτόπουλος αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, επισήμανε ότι «αν και οι εργαζόμενοι στο παρελθόν είχαμε καταθέσει στην εισαγγελία για τη διαδικασία πρόσληψης στην προκήρυξη του 2005, ο τότε γ.γ. του ΥΜΕ Σίμος Σιμόπουλος παρέπεμψε την διαδικασία στον ΑΣΕΠ, ο οποίος και αποφάνθηκε για τις προσλήψεις».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν ήδη σε προσωπικό με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του συγκοινωνιακού έργου, ζητώντας από την πολιτεία να προχωρήσει σε προσλήψεις ανεξάρτητα από την εν εξελίξει διαδικασία ελέγχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μόνο το 13% των ωκεανών της Γης δεν έχουν επηρεαστεί από τις ανθρώπινες δραστηριότητες

Μόνο το 13% των ωκεανών του πλανήτη δεν έχει επηρεαστεί από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η αλιεία και η ρύπανση, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ΜΚΟ, Wildlife Conservation Society. Η μελέτη, που διεξήχθη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αποτελεί μία καινοτόμο συστηματική ανάλυση των ωκεανών της Γης,[…]

Περισσότερα »

Παγωμένη σπιτική λεμονάδα από φρεσκοστημένα λεμόνια

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά Υλικά 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 500 γραμμ. ζάχαρη 200 ml νερό  Επιμέλεια  Σοφία Παπανικολάου… Εκτέλεση Για 2 μπουκάλια των 700 ml 1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *