ΠΟΕ – ΟΤΑ: Διαμαρτυρία την Πέμπτη στο ΥΠΕΣ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζουν για το μεσημέρι της Πέμπτης τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο νομό Αττικής.

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αθέτηση δεσμεύσεων σε αιτήματα του κλάδου, ενώ προειδοποιεί με κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Η Ομοσπονδία ζητεί,, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και υπολογισμό του στις συντάξιμες αποδοχές, την επαναφορά της διάταξης που αφορά τις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, τη μη κατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΥΕ εργαζόμενων κατηγορίας ΔΕ που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς και τη διενέργεια ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, επειδή όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. Μιχαλολιάκος: “Η Δημοκρατία οφείλει να στηρίζει τις ειδικές ομάδες”

Κονδύλι 15.000 ευρώ για τη δημιουργία χώρου αισθηριακής ολοκλήρωσης σε Eιδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών ενέκριναν ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και σύσσωμο το δημ. συμβούλιο. Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε στη συνεδρίαση ότι η Δημοκρατία οφείλει και πρέπει να στηρίζει τις ειδ. ομάδες και γι’ αυτό το λόγο η δημ.[…]

Περισσότερα »

“Αντίθετοι κόσμοι” στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Κορυδαλλού

Με στέκι τους την Βιβλιοθήκη του Δήμου Κορυδαλλού, τα παιδιά της πόλης θα ανακαλύψουν τις αντιθέσεις και τις ομοιότητες μέσα από την μαγεία της ανάγνωσης του παιχνιδιού και της δημιουργίας. Με την βοήθεια ειδικών στα εικαστικά, την μουσική και το θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *