Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν αύξηση 71 ευρώ το μήνα

Σε δύο φάσεις αναμένεται να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τυχεροί είναι οι κάτω των 25 ετών καθώς αναμένεται να εξισωθεί ο κατώτατος μισθός στα 586 ευρώ για όλους, έναντι 510,9 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Η κατάργηση του μέτρου που αφορά στις περιορισμένες αποδοχές στη λογική της μαθητείας για τους νέους εργαζόμενους ως 25 ετών σημαίνει την άμεση αύξηση των αποδοχών τους από τα 510 στα 586 ευρώ και έτσι μηνιαία αύξηση της τάξης των 76 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η εξομοίωση του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα 751 ευρώ δρομολογείται για το 2016, έπειτα από διάλογο, μέτρα τόνωσης της οικονομίας και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης αναμένεται να εξειδικεύσει το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η αύξηση του κατώτατου μισθού να γίνει εντός του 2015, εφόσον θα είναι έτοιμες και οι νομοθετικές παρεμβάσεις των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να συνδυαστεί με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Πρόταση για την πρόληψη και καταπολέμηση των πυρκαγιών

Στο πλαίσιο του κύματος αλληλεγγύης προς τους πληγέντες στο Μάτι Αττικής, το  Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος προτείνει την δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα αναλαμβάνει πλήρως

Περισσότερα »

ΣΔΟΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών

Για «νέο σοβαρό πλήγμα» που κατάφερε στα κυκλώματα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών κάνει λόγο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Ειδικότερα, υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ε.Γ.  Σ.Δ.Ο.Ε., έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, επεξεργασία δεδομένων παλαιοτέρων υποθέσεων και διακριτική παρακολούθηση, διενήργησαν την Τετάρτη πολλαπλούς ελέγχους και έρευνες σε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, αυτοκίνητα και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *