Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν αύξηση 71 ευρώ το μήνα

Σε δύο φάσεις αναμένεται να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τυχεροί είναι οι κάτω των 25 ετών καθώς αναμένεται να εξισωθεί ο κατώτατος μισθός στα 586 ευρώ για όλους, έναντι 510,9 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Η κατάργηση του μέτρου που αφορά στις περιορισμένες αποδοχές στη λογική της μαθητείας για τους νέους εργαζόμενους ως 25 ετών σημαίνει την άμεση αύξηση των αποδοχών τους από τα 510 στα 586 ευρώ και έτσι μηνιαία αύξηση της τάξης των 76 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η εξομοίωση του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα 751 ευρώ δρομολογείται για το 2016, έπειτα από διάλογο, μέτρα τόνωσης της οικονομίας και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης αναμένεται να εξειδικεύσει το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η αύξηση του κατώτατου μισθού να γίνει εντός του 2015, εφόσον θα είναι έτοιμες και οι νομοθετικές παρεμβάσεις των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να συνδυαστεί με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη φάκα των αρχών διοικητής Α.Τ που «πουλούσε προστασία»

Στη φάκα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έπεσε αστυνομικός διευθυντής,διοικητής μεγάλου αστυνομικού τμήματος της Αττικής με την κατηγορία για δωροληψία και εκβίαση σε βάρος επιχειρηματία της περιοχής του, ενώ ακόμη δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για συνέργεια στην υπόθεση. Όπως γίνεται γνωστό, σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση,[…]

Περισσότερα »

Βόμβα μολότοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Άγνωστοι πέταξαν, λίγο μετά τις 15:00, βόμβες μολότοφ προς την πλευρά της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.  Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *