Που αυξήθηκαν και μειώθηκαν οι αμοιβές το 2015

Μεγάλες μειώσεις αλλά και αυξήσεις καταγράφηκαν στις αμοιβές των απασχολούμενων σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του 2015 έναντι του αντίστοιχου τριμήνου το 2014 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Πιο συγκεκριμένα:

Οι αμοιβές των απασχολούμενων στα ορυχεία-λατομεία και στις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 17,1% και 15,6% αντίστοιχα το τελευταίο τρίμηνο 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2014.

Από την άλλη πλευρά, αύξηση παρουσίασε ο δείκτης αμοιβών στις κατασκευές κατά 22,4% και στη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού κατά 15,1%. Οι αμοιβές στις διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες παρουσίασαν αύξηση 11,6% και στη παροχή νερού κατά 3,4%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: “Σε 20 χρόνια η ανεργία θα πέσει στο 9,5%”

Σύμφωνα με το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε επίπεδα ανεργίας του έτους 2009 (9,5%, 450.000 άτομα) και να δημιουργήσει το ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που χάθηκαν την περίοδο 2009 – 2013 ακόμη και με το αισιόδοξο σενάριο ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ 3,5% – 4%, θα[…]

Περισσότερα »

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης

Ανακοίνωση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας εξέδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος που υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο διακανονισμό, θα συνεχιστούν μόλις αναλάβει μια νέα κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *