«Πραξικόπημα» στη ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Προ των πυλών της διάσπασης βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ εξαιτίας της απόφασης της ηγεσίας του κόμματος για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι η αυτή η πρόταση δεν… συγκέντρωσε την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής! Την ίδια ώρα, έτοιμος για ρήξη εμφανίζεται και ο ιδρυτής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος προειδοποιεί σήμερα, με συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» πως «δε θα συνεργήσει» σε μία τέτοια συνεργασία.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ήταν θυελλώδης, αφού περίπου το μισό κόμμα τάχθηκε εναντίον της απόφασης του προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου για εκλογική συνεργασία και συμπόρευση της Αγίου Κωνσταντίνου με το ΠΑΣΟΚ.
Και, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει προγραμματίσει για σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, κοινή συνέντευξη Τύπου με την Φώφη Γεννηματά προκειμένου να ανακοινωθεί και επίσημα ο «γάμος» των δύο κομμάτων, στην Αγίου Κωνσταντίνου ήδη χτυπούν τύμπανα διάσπασης, καθώς όπως καταγγέλλουν στελέχη που πρόσκεινται στον Φώτη Κουβέλη, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έγινε «πραξικόπημα», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση Θεοχαρόπουλου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς από το σύνολο των 83 μελών της Κ.Ε, 40 μέλη της καταψήφισαν την πρόταση, 2 μέλη από τα παρόντα ψήφισαν «λευκό» και ένα μέλος της Κ.Ε. ψήφισε «παρών». Μ’ άλλα λόγια, η πρόταση Θεοχαρόπουλου έλαβε 40 ψήφους, η ακριβώς αντίθετη πρόταση έλαβε επίσης… 40 ψήφους, ενώ τρία μέλη δεν τοποθετήθηκαν -2 με το «λευκό» και 1 με το «παρών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ελληνικό ζήτημα στη συνεδρίαση της G7

Στη Δρέσδη συναντώνται από αύριο ως την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της Ομάδας των Επτά (G7, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδά), με οικοδεσπότες τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γενς Βάιντμαν, καθώς η Γερμανία ασκεί για το 2015 την Προεδρία της Ομάδας. Από τα[…]

Περισσότερα »

Το βάρος πέφτει στο «Σχέδιο Ελλάδα»

«Κλείδωσε» η ημερομηνία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που δεν είναι άλλη από το τριήμερο 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου, και το βάρος για την Χαριλάου Τρικούπη πέφτει τώρα στο «σχέδιο Ελλάδα» που θα παρουσιαστεί αναλυτικά κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Πρόκειται για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *