«Πραξικόπημα» στη ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Προ των πυλών της διάσπασης βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ εξαιτίας της απόφασης της ηγεσίας του κόμματος για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι η αυτή η πρόταση δεν… συγκέντρωσε την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής! Την ίδια ώρα, έτοιμος για ρήξη εμφανίζεται και ο ιδρυτής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος προειδοποιεί σήμερα, με συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» πως «δε θα συνεργήσει» σε μία τέτοια συνεργασία.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ήταν θυελλώδης, αφού περίπου το μισό κόμμα τάχθηκε εναντίον της απόφασης του προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου για εκλογική συνεργασία και συμπόρευση της Αγίου Κωνσταντίνου με το ΠΑΣΟΚ.
Και, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει προγραμματίσει για σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, κοινή συνέντευξη Τύπου με την Φώφη Γεννηματά προκειμένου να ανακοινωθεί και επίσημα ο «γάμος» των δύο κομμάτων, στην Αγίου Κωνσταντίνου ήδη χτυπούν τύμπανα διάσπασης, καθώς όπως καταγγέλλουν στελέχη που πρόσκεινται στον Φώτη Κουβέλη, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έγινε «πραξικόπημα», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση Θεοχαρόπουλου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς από το σύνολο των 83 μελών της Κ.Ε, 40 μέλη της καταψήφισαν την πρόταση, 2 μέλη από τα παρόντα ψήφισαν «λευκό» και ένα μέλος της Κ.Ε. ψήφισε «παρών». Μ’ άλλα λόγια, η πρόταση Θεοχαρόπουλου έλαβε 40 ψήφους, η ακριβώς αντίθετη πρόταση έλαβε επίσης… 40 ψήφους, ενώ τρία μέλη δεν τοποθετήθηκαν -2 με το «λευκό» και 1 με το «παρών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΔ: Οι προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Σειρά θεσμικών αλλαγών προτείνει η Ν.Δ. για την συνταγματική αναθεώρηση. Τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η πρόταση έδωσε στην δημοσιότητα ο  πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος. Μεταξύ άλλων βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η αποκατάσταση του ρυθμιστικού ρόλου του προέδρου της Δημοκρατίας και η[…]

Περισσότερα »

“Το σχέδιο της Συνόδου δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε”

Το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Real FM. «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το προσχέδιο θα είναι και το τελικό κείμενο. Δυστυχώς δεν φαίνεται να πληροί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις που από κοινού συμφωνήσαμε με τον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *