Πριν πάρουν μέτρα… μας έχουν οδηγήσει σε ύφεση

Βολές κατά της κυβέρνησης περιελάμβανε ο χαιρετισμός του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του κόμματός του, Μάριου Σαλμά, με τίτλο Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο.

«Σήμερα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε ύφεση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πριν καν πάρει το οποιοδήποτε μέτρο, η κυβέρνηση μας έχει οδηγήσει στην ύφεση», συνέχισε και τόνισε ότι χωρίς ιδεολογία δεν υπάρχει πολιτική και χωρίς ρεαλισμό δεν υπάρχει διακυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς, σημείωσε επίσης ότι το μεγάλο στοίχημα για κάθε πολιτικό είναι η ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που θέλεις και αυτό που μπορείς -και δεν είναι εύκολο. Αυτό, πρόσθεσε, δεν απασχολεί όσους δεν έχουν ιδέες, ή όσους προσπαθούν απλώς να αναρριχηθούν στην εξουσία, ή μονάχα να εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους.

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο λαϊκισμός που δεν θέλει μεταρρυθμίσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήρε το έργο του Μάριου Σαλμά στον τομέα της υγείας.

Αναφερόμενος στη δική του διακυβέρνηση, είπε πως τον Ιούνιο του 2012 η χώρα κινδύνευε να βγει από το ευρώ και η πραγματικότητα επέβαλλε να βγούμε από τα ελλείμματα.

«Η ιδεολογία μας ήταν αντίθετη με την επιβολή φόρων. Ασκήσαμε δύσκολη πολιτική. Βγάλαμε τη χώρα στην ανάκαμψη, στα πλεονάσματα, στις αγορές. Ξεκινήσαμε να μειώνουμε τους φόρους», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων σημειώνοντας με νόημα ότι «τις ιδέες σου τις διαλέγεις αλλά τα προβλήματα τα βρίσκεις μπροστά σου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβέρνηση “Παντοπωλείο η Αφθονία”

Toυ Χάρη Παυλίδη… Στην Ελλάδα της φτώχειας και των συσσιτίων στα σχολεία, τα οποία η κυβέρνηση εμφανίζει υπερηφάνως ως αντίμετρα- περίπου έτσι τα προανήγγειλε τις προάλλες στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας- η Έφη Αχτσιόγλου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως και καλύτερη εάν είχε ως[…]

Περισσότερα »

ΝΔ: Στρατηγική με κωδικό «Κυριάκος ο καταλληλότερος»

«Η επιβίωση εξαρτάται από τις δικές μας ενέργειες. Η ευκαιρία για θρίαμβο εξαρτάται από τις ενέργειες των άλλων» έλεγε τον 5ο αιώνα π.Χ. ο μεγάλος Κινέζος θεωρητικός Σουν Τζου και αυτή η φράση, έστω και με παραλλαγή, βρίσκει εφαρμογή στη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, όπως διαμορφώνεται μετά τον «γαλάζιο» ανασχηματισμό.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *