Πριν πάρουν μέτρα… μας έχουν οδηγήσει σε ύφεση

Βολές κατά της κυβέρνησης περιελάμβανε ο χαιρετισμός του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του κόμματός του, Μάριου Σαλμά, με τίτλο Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο.

«Σήμερα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε ύφεση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πριν καν πάρει το οποιοδήποτε μέτρο, η κυβέρνηση μας έχει οδηγήσει στην ύφεση», συνέχισε και τόνισε ότι χωρίς ιδεολογία δεν υπάρχει πολιτική και χωρίς ρεαλισμό δεν υπάρχει διακυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς, σημείωσε επίσης ότι το μεγάλο στοίχημα για κάθε πολιτικό είναι η ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που θέλεις και αυτό που μπορείς -και δεν είναι εύκολο. Αυτό, πρόσθεσε, δεν απασχολεί όσους δεν έχουν ιδέες, ή όσους προσπαθούν απλώς να αναρριχηθούν στην εξουσία, ή μονάχα να εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους.

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο λαϊκισμός που δεν θέλει μεταρρυθμίσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήρε το έργο του Μάριου Σαλμά στον τομέα της υγείας.

Αναφερόμενος στη δική του διακυβέρνηση, είπε πως τον Ιούνιο του 2012 η χώρα κινδύνευε να βγει από το ευρώ και η πραγματικότητα επέβαλλε να βγούμε από τα ελλείμματα.

«Η ιδεολογία μας ήταν αντίθετη με την επιβολή φόρων. Ασκήσαμε δύσκολη πολιτική. Βγάλαμε τη χώρα στην ανάκαμψη, στα πλεονάσματα, στις αγορές. Ξεκινήσαμε να μειώνουμε τους φόρους», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων σημειώνοντας με νόημα ότι «τις ιδέες σου τις διαλέγεις αλλά τα προβλήματα τα βρίσκεις μπροστά σου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιους μάρτυρες καλούν τα κόμματα για την Novartis

Ηημιτελής – όσο και υπονομευμένη – έρευνα για το σκοτεινό σκάνδαλο της Novartis μαζί με την πιο τοξική ίσως πολιτική σύγκρουση των τελευταίων ετών μεταφέρονται από σήμερα στην Βουλή, με την έναρξη των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής κατά Παπαγγελόπουλου. Η επιτροπή θα ξεκινήσει το έργο της με την κατάθεση των[…]

Περισσότερα »

Κομισιόν: Πριν τα Χριστούγεννα η εκταμίευση του 1 δισ.

Το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αναμένεται να συνεδριάσει πριν από τα Χριστούγεννα για να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα. Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *