Προβάδισμα Σύριζα δίνει νέα δημοσκόπηση της GPO

Προβάδισμα εξίμισι μονάδων του Σύριζα με ποσοστό 26,7% έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 20,2% δίνει δημοσκόπηση της GPO για το Μέγκα.

Το Ποτάμι είναι τρίτο κόμμα με 6%, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή λαμβάνουν από 5,7%, το ΠΑΣΟΚ 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, ο ΛΑΟΣ 2,1% και η Ανταρσύα 1,6%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43,1%  και ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%.

Για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόωρες εκλογές

Διαφωνεί το 50,5% των ερωτηθέντων,  έναντι ενός επίσης μεγάλου ποσοστού της τάξεως του 45,9% στο ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης και της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Επίσης το 55,7% των ερωτηθέντων επιθυμεί εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι ενός ποσοστού της τάξεως του 40,3% που επιθυμεί να πάμε για εκλογές.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 62,4% επιθυμεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην προέρχεται από το χώρο της πολιτικής και το 24% να επιθυμεί το αντίθετο.

Στο ερώτημα για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος  να κυβερνήσει το 36% απαντά «ναι» και το 61,8% «όχι».

Για το χρέος

Όσον αφορά στο ερώτημα για το εάν η διαπραγμάτευση για το χρέος πρέπει να γίνει  από τη σημερινή κυβέρνηση, το 48,9% απαντά ότι αυτό πρέπει να γίνει από μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές  και το 42,5% επιθυμεί να γίνει από τη σημερινή κυβέρνηση.

Επίσης το 54,1% απαντά «ναι» «μάλλον ναι» στο ερώτημα για το εάν οι δανειστές μπορούν να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. «Όχι» λέει το 43,2%.

Στην ερώτηση εάν η χώρα θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία εξόδου από το ευρώ εάν δεν πετύχει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θετικά απαντά το 35,6%, ενώ το 61% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο κοινό νόμισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Credit Suisse: Γιατί «ανεβαίνει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Πάνω από 50% η πιθανότητα διενέργειας πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Οι δύο λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις. Τα σενάρια για την επόμενη μέρα. Δεν αναμένεται συστημική κρίση στην ευρωζώνη. Οι πιθανότητες διενέργειας πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη είναι υψηλότερες του 50% στην παρούσα[…]

Περισσότερα »

ΝΔ: Κρας τεστ με την κυβέρνηση για την καθημερινότητα

Στο πεδίο της καθημερινότητας μεταφέρεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την κάλυψη εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου -τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο- τμήματος του κενού που υπήρχε για μεγάλο διάστημα στην οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι και στο συγκεκριμένο πεδίο υπερτερεί σε επιχειρήματα του Αλέξη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *