Προοπτική ανάπτυξης για το λιμάνι του Πειραιά

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της κινεζικής εταιρείας ZTE Corporation και της Ελληνικής Κυβέρνησης, χαιρέτησε με ανακοίνωση του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 υπογράμμισε την προοπτική της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης που διαφαίνεται για το λιμάνι του Πειραιά χάρη σε αυτή την συμφωνία, ενώ αναφέρθηκε και στα οφέλη για την τοπική κοινωνία με τη δημιουργία 600 περίπου θέσεων εργασίας.

Χαρακτηριστικό για τη σημασία της συμφωνίας για την πόλη και τη χώρας μας, όπως σημείωσε ο κ. Κορκίδης, είναι ότι η ΖΤΕ έχει ετήσιο τζίρο 15 δισεκατομμύρια ευρώ και επιχειρηματική δράση σε 140 χώρες, με το λιμάνι του Πειραιά να καθίσταται διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της κινεζικής εταιρίας προς 12 σημαντικές αγορές της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι το λιμάνι του Πειραιά να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, σε Κέντρο Logistics, αλλά και στη κύρια Νοτιοανατολική Πύλη για τα φορτία από και προς την Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSC: Σταματάει τη συνεργασία της με Ιράν λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

Του Νίκου Μπαρδούνια…. Στην αναστολή της συνεργασίας της με το Ιράν, προχώρησε η εταιρεία MSC, δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, εξαιτίας της απόφασης των ΗΠΑ να επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη μετά την αποχώρησή της από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία. Επιπλέον όπως έκανε γνωστό η MSC,[…]

Περισσότερα »

 Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των 660 εκατ. ευρώ για τον ΟΛΠ

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς το business plan και το επενδυτικό πρόγραμμα 2014-2018 συνολικού προϋπολογισμού 660 εκατ. ευρώ. Μετά το διάλογο που θα ακολουθήσει με την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους, τους φορείς του Πειραιά και τα συνδικάτα θα διαμορφωθεί το τελικό επενδυτικό πρόγραμμα 2015-2019 το οποίο και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *