Προσφυγή στο ΣτΕ από τραπεϋπάλληλους για τα εφάπαξ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 170 τραπεζουπάλληλοι στρεφόμενοι κατά του ΤΑΥΤΕΚΟ καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν αποχωρήσει από τη Εμπορική Τράπεζα και ακόμα ορισμένοι δεν έχουν πάρει καν την σύνταξή τους, ενώ όλοι δεν έχουν λάβει το εφάπαξ.

Μέχρι τώρα το εφάπαξ δινόταν στους τραπεζοϋπαλλήλους μόλις υπέβαλαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση. Στην προκειμένη περίπτωση οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα το εφάπαξ, περιμένοντας σε λίστα αναμονής (σειρά αποχωρήσεως).

Οι προσφεύγοντες που έχουν  αποχωρίσει εδώ και τέσσερα χρόνια από την εργασία τους, περιμένουν ακόμα να πάρουν το εφάπαξ και υποστηρίζουν ότι ο διάδοχος του ταμείου τους ΤΑΠΕΤΕ, (δηλαδή το ΤΑΥΤΕΚΟ) με απόφασή του τροποποίησε το κεφάλαιο εκείνο του κανονισμού του που αφορά το καθεστώς χορήγησης του εφάπαξ.

Η νέα απόφαση του Ταμείου λέει ότι το εφάπαξ, δεν θα δίνεται μόλις υποβληθούν τα δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση, αλλά θα δίνεται μόλις εγκριθεί και εκδοθεί η απόφαση συνταξιοδότησης και πάντα σύμφωνα με την λίστα προτεραιότητας εξόδου από την Τράπεζα που ήδη υπάρχει.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ήδη στην λίστα αναμονής είναι 115 συνάδελφοι τους και μετά ακολουθούν εκείνοι (170 άτομα), ενώ το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει σήμερα κεφάλαιο για να καταβάλει το εφάπαξ μόνο σε 50 συνταξιούχους. Παράλληλα, εκφράζουν το φόβο ότι μέχρι να πάρουν το εφάπαξ, αυτό θα είναι μειωμένο ή τελικά «εξαφανισμένο», λόγω: 1) των συνεχών μειώσεων που δέχεται, 2) των μνημονιακών επιταγών και 3) σύμφωνα με όσα «ακούγονται» από κυβερνητικής πλευράς για την «τύχη» του.

Ακόμη, υπογραμμίζουν οι συνταξιούχοι ότι από την επίμαχη απόφαση του ΤΑΥΤΕΚΩ ανατράπηκε ο οικογενειακός και προσωπικός τους προγραμματισμός λόγω της μη εγκαίρου χορήγησης του εφάπαξ. Στην προσφυγή τους, τονίζουν ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΥΤΕΚΩ είναι παράνομη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Επιπρόσθετα είναι παράνομη καθώς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ δεν είναι αρμόδιο να τροποποιεί τον κανονισμό του, αλλά αρμόδιος για αυτό το θέμα είναι ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: www.efsyn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

El Pais: “Η λύση μπορεί να βρεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο”

«Grexit: Επεισόδιο ΧΧΙV» είναι ο τίτλος άρθρου της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που υπογράφεται από τον Jose Carlos Diez και αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με το 2011, τονίζοντας πως το δημόσιο χρέος είναι πιο μεγάλο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ανεργία και τη φτώχεια.[…]

Περισσότερα »

Ακτοπλοΐα: Οι Έλληνες αναζητούν ευκαιρίες στην Τουρκία

Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου ρίχνουν άγκυρα παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας προκειμένου να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες. Στόχος είναι ανοίξει η αγορά προς και από την Ανατολή, ώστε να αυξηθεί το μεταφορικό έργο με εξαγωγές και εισαγωγές προϊόντων αλλά και να γίνει προσέλκυση τουριστών που επισκέπτονται τα παράλια της γειτονικής χώρας.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *