Πρωτοβουλίες (κοινωνικής ευθύνης) από τον ΟΛΠ για τα Χριστούγεννα

Για τα φετινά Χριστούγεννα ο ΟΛΠ στo πλαίσιo των πολιτικών κοινωνικής ευθύνης που ασκεί αντί για την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, αποφάσισε:

Α) Να είναι κύριος χορηγός σε ένα διαφορετικό, τετραήμερο, χειμερινό Bazaarβιβλίου, που διοργανώνει ο ΒΗΜΑ FMστο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 11 – 14 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από γνωστούς καλλιτέχνες και από τη Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής. Τα έσοδα από την ενέργεια αυτή με τίτλο ’’ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΓΙΑ 1 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ’’ θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Άστεγων και Άπορων του Δήμου Πειραιά.

Β) Να ενισχύσει με αγορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Περάματος η οποία στηρίζει πάνω από χίλιους   συμπολίτες μας που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Γ) Τη σίτιση και φέτος κατά τις ημέρες των εορτών, όλων των άστεγων του λιμένα.

Δ) Τη χορήγηση δωροεπιταγών σε όλα τα παιδιά των εργαζομένων στους Δήμους Πειραιά, Δραπετσώνας-Κερατσινίου και Περάματος.

Ε) Τη διάθεση δωρεάν προσκλήσεων στα παιδιά των εργαζομένων για την παράσταση «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιουλίου Βερν.

ΣΤ) Στήριξη σε ευπαθείς ομάδες πολιτών (άτομα με ειδικές ανάγκες, μετανάστες κλπ.) μέσω των υπηρεσιών της Εκκλησίας και των Δήμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.: Ναι επί της αρχής στην έκθεση για την αξιολόγηση

Θετική επί της αρχής είναι η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκθεση συμμόρφωσης έχει ήδη κατατεθεί στο EuroWorking Group (EWG) που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, με στόχο να ανάψει[…]

Περισσότερα »

«Κούρεμα» στις 100 δόσεις: Αυξάνεται και το επιτόκιο

Απόφαση με την οποία αλλάζουν όλα στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα υπογραφεί τα επόμενα 24ώρα. Με βάση τις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί θα υπάρξει αύξηση του επιτοκίου στο 5% από το 3% αλλά και επιβολή επιτοκίου 5% για οφειλές έως 5.000 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα άτοκες! Παράλληλα, αναμένεται αύξηση των δόσεων για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *