Πρώην υπάλληλος της Microsoft συνελήφθη για τη διαρροή κώδικα

του Γιάννη Δημητρίου

Αντιμέτωπος με το νόμο θα έρθει, πρώην υπάλληλος της Microsoft, καθώς ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη για τη διαρροή του κώδικα των Windows 8. O λόγος για τον Alex Kibkalo ο οποίος διέρρευσε μεγάλο κομμάτι του προγραμματιστικού κώδικα του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της Microsoft σε blogger και βαρύνεται με τη κατηγορία κλοπής εμπορικών μυστικών για την περίοδο που εργαζόταν στην εταιρεία. Ο Kibkalo ο οποίος προέβη στην εν λόγω ενέργεια λίγο πριν την κυκλοφορία της μεγάλης αναβάθμισης στο λειτουργικό της Microsoft το 2012 κατηγορείται, επίσης, και για την κλοπή του ‘Activation Server Software Development Kit’, ένα σύστημα ασφαλείας της Microsoft για την αποτροπή παράνομης αντιγραφής προγραμμάτων.

Αν αυτό το σύστημα έπεφτε στα χέρια hacker θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το reverse engineering του κώδικα που είναι υπεύθυνο για τη προστασία κατά των πειρατικών, εκδόσεων των Windows. Το περίεργο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kibkalo κατηγορείται για κάτι τέτοιο. Αποδεικνύεται ότι ήταν υπεύθυνος για τη διαρροή μεγάλου κομματιού του Windows 7 μετά από εισβολή στο Building 9 του campus της Microsoft στο Redmond.

Οι εδικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν ανακτήσει τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι Kibkalo και οι blogger χτίζοντας μια αρκετά καταδικαστική υπόθεση εναντίον του αφού φαίνεται ότι γνώριζε πλήρως ότι η διαρροή του κώδικα ήταν παράνομη. Υποστηρίζουν δε ότι ο ίδιος το έχει ήδη παραδεχτεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Microsoft: Δοκιμάζει την 4ήμερη εβδομάδα εργασίας στην Ιαπωνία

Η Microsoft πειραματίστηκε με την εβδομάδα τεσσάρων εργάσιμων ημερών στην Ιαπωνία και διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο ένιωθαν πιο χαρούμενοι, αλλά αύξησαν και την παραγωγικότητα τους κατά 40%.

Περισσότερα »

Προβλήματα στα διαστημικά τηλεσκόπια Chandra και Hubble της NASA

Προβλήματα έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble και Chandra της NASA, με τα δύο διαστημικά σκάφη να εισέρχονται σε safe mode. To Hubble είχε εισέλθει σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, εξαιτίας προβλήματος σε γυροσκόπιο. Η ομάδα ελέγχου του διαστημικού τηλεσκοπίου ενεργοποίησε εφεδρικό γυροσκόπιο, το οποίο ωστόσο δε λειτούργησε όπως ήταν αναμενόμενο, αναφέροντας ρυθμούς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *