Πρ. Παυλόπουλος: Μηδενική ανοχή στη μισαλλοδοξία

«Δείχνουμε μηδενική ανοχή στη μισαλλοδοξία η οποία υπονομεύει τον πολιτισμό μας αλλά και δεσμευόμαστε από την υπόσχεση που έχουμε δώσει: «Ποτέ Ξανά Ολοκαύτωμα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, στο Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Εβραίων που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα και επισήμανε ότι «το Ολοκαύτωμα μας δίδαξε με τον πλέον οδυνηρό και φρικτό τρόπο, ότι οι αρχές και αξίες του Ανθρωπισμού δεν είναι, στην πράξη, αυτονόητες. Άρα είναι χρέος όλων μας να επαγρυπνούμε για την περιφρούρησή τους. Ιδίως σήμερα που, για διάφορες αιτίες τις οποίες δεν χρειάζεται ν? απαριθμήσω, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο αντισημιτισμός, βρίσκονται, δυστυχώς, και πάλι σ? έξαρση. Γι? αυτό και είναι θεμελιώδους σημασίας η διατήρηση και καλλιέργεια της μνήμης του Ολοκαυτώματος και η μεταβίβαση των διδαγμάτων του στη νέα και τις επόμενες γενιές».

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι για τον ίδιο «χρέος εθνικής συνείδησης» να μνημονεύσει «μεταξύ των εκατομμυρίων θυμάτων, τους 67.151 Εβραίους Έλληνες, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα».

«Το Yad Vashem δεν είναι μόνον ο τόπος που αποτυπώνει την φρικτή ικανότητα του ανθρώπου για τον απόλυτο παραλογισμό. Μας υπενθυμίζει, ταυτοχρόνως, και την δυνατότητά του για το μεγαλείο, μέσ? από τις πράξεις θάρρους και γενναιότητας των Δικαίων των Εθνών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και 327, γνωστοί ως σήμερα, Έλληνες Χριστιανοί, που με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν Εβραίους συμπολίτες τους», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ο Δάσος των Εθνών, όπου φύτεψε συμβολικά ένα ελαιόδεντρο, «ένα δένδρο που αντέχει στο χρόνο, όπως ακριβώς και οι, βαθειά ριζωμένοι στην ιστορία, δεσμοί των δύο Λαών μας», όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Το Δάσος των Εθνών, στον επισκέπτη που έρχεται εδώ, μετά το Yad Vashem, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, δεν αντικατοπτρίζει μόνον το όραμα ενός Λαού ο οποίος οικοδόμησε το σύγχρονο Ισραήλ, αλλά υπενθυμίζει και την δέσμευση όλων μας ότι οι βαρβαρότητες του παρελθόντος δεν θα ξανασυμβούν», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

πηγή: amna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ως τις 15 Φεβρουαρίου έτοιμα τα κέντρα υποδοχής”

Τα κέντρα υποδοχής και καταγραφής μεταναστών θα είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο δεν ενεπλάκη στη διαδικασία επιλογής των περιοχών και πως είναι αρμοδιότητα των υπουργείων Μετανάστευσης και Επικρατείας. Όσον αφορά στο κέντρο μετεγκατάστασης στα[…]

Περισσότερα »

Η πόλωση προκαλεί τριβές

Το κλίμα πόλωσης που επιχειρεί η κυβέρνηση με στόχο την συσπείρωση των ψηφοφόρων της προκαλεί ενδοκυβερνητικές εντάσεις. Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σε συνάρτηση με τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έχουν κάνει τα στελέχη του κυβερνητικού εταίρου να έχουν βγει στο αντάρτικο. Τελευταίο επεισόδιο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *