ΠτΔ: Η ΕΚΤ δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για την κρίση

«Ένα από τα μεγάλα ελλείμματα που έχουμε στην Ευρωζώνη είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την κρίση και την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση, η οποία υπάρχει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού σημείωσε ότι «ο κ. Ντράγκι είναι ένα άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται την ευρωζώνη και το ευρώ» είπε ότι «είναι ανάγκη να είμαστε με εκείνα τα κράτη, τα οποία θα συμβάλλουν ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ν’ αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με τα κατάλληλα μέσα. Ακόμα και αν χρειασθεί αλλαγή του καταστατικού της».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι «οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες απ’ ότι ήταν πριν από λίγο καιρό» και αναφερόμενος στην ΕΚΤ δήλωσε ότι «είναι ένας μεγάλος πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «θα επιθυμούσαμε, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε «δημοσιονομικό χώρο», αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φόροι, αντιρατσιστικό και στο βάθος …τρόικα

Συναντώνται στις 10:30 το πρωί Σαμαράς – Βενιζέλος στο Μαξίμου. Νέα σύσκεψη αύριο ενόψει τρόικας. Λύση, σε δύο φάσεις σήμερα και αύριο, αναζητούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι απέναντι στα προβλήματα που τους θέτει η τρόικα αλλά και η εσωτερική πολιτική και οικονομική πραγματικότητα. Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντώνται σήμερα[…]

Περισσότερα »

Τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα στη Φ. Γεννηματά και οι επόμενες κινήσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα όπου σύμφωνα με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά προτίθεται να συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους του πρώτου γύρου αλλά και τους επικεφαλής των κομμάτων που μετέχουν για να οργανώσουν

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *