ΠτΔ: Το Κυπριακό παραμένει πληγή για τον Ελληνισμό

 “Βαθιά πληγή για τον ελληνισμό εδώ και 40 χρόνια το κυπριακό”, τόνισε ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, σε γραπτό του μήνυμα που αναγνώστηκε στο επίσημο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Tο κυπριακό παραμένει 40 και πλέον χρόνια μια βαθιά πληγή για τον Ελληνισμό, τόνισε ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, σε γραπτό του μήνυμα που ανέγνωσε στο επίσημο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, με τιμώμενο πρόσωπο το γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ, η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα.

«Η επανέναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών δημιουργεί μια θετική προοπτική για την επίλυση του ζητήματος, Και πράγματι η επανενωμένη Κύπρος θα προσφέρει την ευκαιρία στους πολίτες της να ζήσουν σ’ ένα περιβάλλον ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας. Είναι ωστόσο σκόπιμο, πρόσθεσε, να μετριάσουμε τις υπερβολικές προσδοκίες, μέχρις ότου διαπιστώσουμε ότι η άλλη πλευρά είναι ειλικρινά διατεθειμένη να συμβάλλει με εποικοδομητικό τρόπο στην επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος. Η καλλιέργεια κλίματος ευφορίας, σε συνδυασμό με την βεβαίως δικαιολογημένη κόπωση που υφέρπει σ’ ένα μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με την διαχείριση του κυπριακού προβλήματος, ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε εφησυχασμό».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συμπλήρωσε ότι γι’ αυτό θα πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε λύση που δεν θα είναι αμοιβαία αποδεκτή και μακροπρόθεσμα βιώσιμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοντονής: Αυστηρότερες ποινές σε όσους προχωρούν σε βανδαλισμούς μνημείων

Αυστηρότερες ποινές σε όσους προχωρούν σε βανδαλισμούς μνημείων θα προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας που αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του έτους Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης όσοι καταστρέφουν μνημεία θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης 2 ετών, από 1 έτος που ίσχυε σήμερα, καθώς και χρηματικό πρόστιμο.[…]

Περισσότερα »

Γεωργιάδης: Ο λαός μας θα διαδηλώσει εναντίον του κ. Τσίπρα

Μέσω Twitter έστειλε το μήνυμά του ενόψει του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, νωρίς το πρωί της Κυριακής. «Ο λαός μας ελεύθερα θα διαδηλώσει για την πατρίδα και την αξιοπρέπειά του, εναντίον του κ. Τσίπρα που νόμιζε ότι έχει τον λαό στο τσεπάκι του»,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *